От: 4 дневна работна седмица,възможно ли е това да огрее някога и нас?!...
Жалко е, че тук се прокрадват разни комуноидни глупости.
Първо, работниците обикновено искат да не работят, но да получават. Точно по тази причина цял живот си остават работници, защото в противен случай биха еволюирали в предприемачи. Та тия работници, обикновено нямат угодия, първо ще искат четири дневна работна седмица, после ще искат тридневна, накрая да не работят, ако може. Та, как става тая работа да не работиш и да печелиш пари? Ами, не става. Ако някой иска да работи 4 дни в седмицата и сега може да го прави, просто ще получава по-малка заплата. Но не, злия работодател капиталист се възползва от безценния му труд, за да трупа милиарди, нали? :lol:
Другото, щели да се мотивират, като им се намаляла работната седмица. Пак пълни глупости. Както някой е писал по-горе, има си хора и хора. На някои и пари да им даваш, пак не искат да работят. И няма мотивация, щото са завладени от мързел. Такива хора просто не могат да бъдат мотивирани по никакъв начин, каквото и да правиш за тях.
И пак не проумявам, тука сме хора предимно, които работим за себе си. Колкото и малки да сме, за себе си бачкаме. Аз нямам нужда да почивам, дори не мога да си го ползволя, щото ме е грижа за проектите ми и не мога да ги зарежа. Всеки ден работя и какво от това? Подобни комунистически простотии ме вбесяват, не стига, че малоумната ни социалистическа държава може да ти вгорчи живота по хиляди параграфи, че те ошушкват като за последно от всякъде, ами и това. Примерно, идва да работи някаква жена при теб, забременява и не можеш да я изчегъркаш с години от фирмата си. Длъжен си ДА ПЛАЩАШ като поп. Да не говоря за другите хипотетични случаи, в които ти взимат пари пряко волята ти.
Тъй че, какво правели в Холандия, Дания и на майките си в .... си е тяхна работа. То за това целия запАд е една комунистическа свищнина пълна с хрантутници, негри, араби и наркомани разхождащи кучета за социални.