И аз. Първи тур - Каракачанов, но за втори тур, както казват, че ще е м/у Цачева и Радев, ще гласувам за генералаРумен Радев, само че на втори тур.
Прави ми впечатление, че хората приемат вота като онлайн пазаруване - хм, това ми харесва - избирам го. Тук трябва да се влага мисъл, пичове. Вместо да си хвърляте вота, като семки, гласувайте, като на балотаж, т.е. за кандидатите, които имат реален шанс да стигнат до финала. Трайчо, Каракачанов, Магарешки, бля, бля - знаете, че няма да ги бъде и пак размивате вота и им оправдавате субсидиите.
Опасявам се, че ще бъде обидно за теб да ти напомням какви избори имахме днес, но ще го направя, волю-неволю - президентски. Плуралистично можем да гласуваме на парламентарни избори - колкото повече партии, толкова повече партии, не е ясна файдата, но и вреда няма, така че... Когато, обаче гласуваме за президент, ние избираме един човек - един. Няма как да има плурализъм тук и разхвърляният вот с нищо не помага. Щяхме да избегнем излишния харч по балотажа, ама всеки гласува за порто, когато играят Барса и Реал Мадрид.Респект! Обезсмисли всякакви принципи на демокрацията и политическия плурализъм. Който каже Галъп, за него ще се гласува. Ама че са му глупави идеите, ама че е некадърен, ама че е просто партийна совалка, голям праз - нали имал шансове. Ще пренеса съвета ти и във футбола. Вече няма да съм фен на Порто, защото ми харесват, а ще съм на Барса и Юве, щото имат шансове за нещо.
Трети ли си, не важиш.
На президентски избори - да.
Знам какво е плурализъм, умишлено махнах частта, от коментара ти, която включва дефиниция на термина, за да не размиваме спора с глупости. Плурализмът в случая с президентските избори е като да влезеш в магазин за смартфони с идеята да си купиш именно това и да видиш тук-там изложени четки за зъби. Със сигурност все някой ще си хареса и четка, но в крайна сметка е влязъл да си избере телефон.Продължавай да четеш това-онова по политическите форуми. Току-виж след време разбереш, че плурализмът не се отнася само до парламентарните избори.