Лично на мен от АБВ ми направиха страхотна услуга защото използвам тяхната поща за регистрации в уеб сайтове, форуми и т.н. все места където могат да листнат имейла ти и да получаваш красиви писма от типа "Нашият крал умря и сега ти ще ни помогнеш срещу 1 000 000 евро да прехвърлим парите в европа"
Не бях влизал може би около 8 месеца в пощата а вътре имах по спомени около 17 000 спам съобщения от всички тези сайтове в които съм се регистрирал и когато влязах пощата си беше празна win-win.
Пощата която ползвам всекидневно е G Suite т.е стандартна поща на gmail само че използваш твоя домейн и имаш една идея по-голяма сигурност и към нея влиза достъп до всички други функционалности на Google.
Всичко това ми струва на месец по-малко от кутия цигари т.е цигарите са ми 7 евро кутията а пощата ми е 5.20 евро без отстъпките като сложа и тях отива на 3 евро на месец.
От тогава не съм получавал абсолютно никакъв спам от рода "увеличи патката си с 10 санта само за два дни"
Другият вариант който ти идва напълно безплатно е да използваш пощата от хостинга и тогава пак изчезва спама ако се заиграеш с филтрите освен ако някой дружелюбен сис админ не го е направил преди теб.