adsense шитня

elflame

Well-Known Member
Иматели рязък спад на RPM последната седмица аз съм с 50-60% надолу, немога да разбера няма рекламодатели или нещо друго се случва?
 
Да, напълно нормално е. Около нова година всеки поотпуска джоба, но сега се затяга :) И при мен е така. Не с толкова, но с 30-тина процента си има.
 
Тотален срив в цената на клик - падна на 0.02 евро. Докато рекламодателите отпуснат бюджет за новата година ще е така...
 
Вчера в 21:00 адсенса ми показва към 13 евро, в 22:00 бяха 35, а в 23:00 девет.... Режат ли, лъжат ли или е просто някаква грешка?
 
Все още са кофти приходите от адсенсе. Май решиха да орежат процентите. Аз тествам нови фирми за реклами и не мога да каже, че не съм доволен за момента. Не е това, което беше преди с адсенсе, но пък е по-добре от това, което е сега с адсенсе :D
 
etarget.com, mediavenus.com(с тези трудно се работи), easyads.bg и adnow.com
Adnow ги тествам от по-дълго време и там прихода ми е почти както в адсенсе. Убиват се да кликат там хората, но всичко е доста индивидуално.
Другите ги тествам от няколко дни и не мога да дам никакво мнение освен, че така и неуспях да разбера как подяволите се нагласят банерите на mediavenus.com да се показват в блок на една линия, а не да се сцепват на 2 :D
Тук може да се види за какво говоря: https://www.dobavibiznes.com/tyrsi

Трябва да се тества и да се види за кои сайтове, кое е добре и кое не. Много зависи от нишата, аудиторията, прогнозата за времето и т.н.
 
Последно редактирано:
Аз ползвам:
etarget - от скоро ги хващам как лъжат и вечер, когато имам най-много кликове и най-много трафик не ми отчитат кликовете и парите иначе дават от 8-10 ст
adsensе при мен е около 0,03-0,04 евроцента на клик и при мен се случва както колегата по горе спомена, в 20:00 едни приходи , в 21:00 повече приходи и примерно в 22:00 нещо да режат от там, а най-вече когато всеки месец ми отчита някакъв невалиден трафик по 5 евро, по 2 евро различно, а нямам невалиден трафик.
adwise - те дават от 5-25ст на клик , обаче почти не кликат хората по техните реклами
easyads - от скоро 3 месеца почти стана, първия месец много добре по 10 ст на клик , сега по над 5 трудно качвам
adnow - на мен лично ми е много слабо по има няма 0,02 евроцента за клик
 

Горе