И аз бях пред същата дилема преди няколко седмици. Рових, гледах, четох, търсих... Понеже съм скръндза исках да взема нещо страхотно и почти да не давам пари.
В крайна сметка реших да си остана с най-обикновен телефон, който ползвам само за разговори и си взех едно 7-инчово таблетче. С кожен калъф, допълнителна памет и т.н. ми излезе около 150 лв., а е много мощно откъм изчисления. Има двуядрен основен процесор и още четири ядра на видеокартата. Днеска пристигна и вече го поразцъках. Всичко върви идеално, дори 3G флашката ми на Виваком работи с него и имам нет навсякъде, без да съм зависим от Wi-Fi мрежи. Определено не съжалявам. Просто не си представям да дам 1000 или повече лв. за телефон. Това са прекалено много пари за българския стандарт, а и защо да ги давам като мога да получа същото за 150 лв. Таблетчето понеже е малко много лесно се носи навсякъде. Има дори HDMI, тъй че ще го ползвам да си правя телевизора малко смарт от време на време.
Отначало се бях наточил на смартфоните с големи екрани, ама после си представих как надигам тоя топуз до главата си, за да провеждам разговори и се отказах.