Колега има предвид отвъд екзистенциалните и социалните нужди и техните разходи ... имам познати, които спестяват целя година да си купят последен клас кола и такива, които да си купят 100 декара земеделска земяМалко пресилено... Всеки един инвеститор е и консуматор, ако разбира се не живее в гората, не пие дъждовна вода, не се храни с уловена храна и боровинки... и не живее в колиба от съчки събрани от гората или в някоя пещера.
Малко пресилено... Всеки един инвеститор е и консуматор, ако разбира се не живее в гората, не пие дъждовна вода, не се храни с уловена храна и боровинки... и не живее в колиба от съчки събрани от гората или в някоя пещера.
Едно е консумацията на храна и др. базови нужди (подслон и т.н.), съвсем друго е последния iPhone, 52" 3D Tелевизор, новата KIA и т.н.
InvestSolution, има разлика дали телевизора ти струва <5% от наличните средства, или >95%. Да не говорим пък ако е на заем/лизинг
Това е представено така, но реално друго се казва в картинката. Не знам кой как е възпитан финансово, но гледам масова около мен хора с айфони и никакви активи, ама като казвам никакви, това и имам предвид. Тук там се намира някой, на който са му оставили техните апартамент, който да дава под наем, а той си е взел друг, по-малък. Според мен това изобразява картинката.Малко пресилено... Всеки един инвеститор е и консуматор, ако разбира се не живее в гората, не пие дъждовна вода, не се храни с уловена храна и боровинки... и не живее в колиба от съчки събрани от гората или в някоя пещера.
InvestSolution - май не си наясно какво е инвеститор и какво консуматор. Може да си го изясниш като погледнеш първия пост на темата!
Да, и аз така. Не съм виждал подобно нещо.Аз лично не познавам човек, който да харчи като луд за джунджурийки и да е "предприемач/инвеститор". Всички предприемачи/инвеститори са пестеливи в личните си финанси и агресивни в бизнес финансите.
Предложението само за @Странникът ли важи? Хахаха.....Колегата @Странникът е добре дошъл в моят дом по всяко едно време (разбира се в нормалните часове на денонощието), ако има желание да разискваме темата на кой финансовият тур е по-голям. Разбира се, като един домакин ще го нагостя, напоя и ще съм изключително благодарен, ако остане с добри впечатления от домакина...
Е хайде по тая логика да ходя да си купувам преоценени зеленчуци като основателя на Икея.
Парите не са самоцел, а свобода да си задоволяваш потребностите. А с нарастването на възможностите нарастват и потребностите.
Това е така, но имам чувството, че при мен дори и да взимам по 15-20К лв. на месец няма да карам мега скъпата кола, или телефона ми да е последен модел айфон, или да живея в къща в кв. Драгалевци. По-скоро съм им намерил план какво да се купи, за да носи пари. Дори си чертая от време на време схеми в главата какво да се прави при налични еди колко си пари.Парите не са самоцел, а свобода да си задоволяваш потребностите. А с нарастването на възможностите нарастват и потребностите.
Такова нещо показва загриженост към обществото и природата. Предприемачеството е (или би трябвало да е) точно това - да решаваш проблемите на обществото без да цапаш природата. Без този елемент на елементарна загриженост си по-скоро далавераджия или измамник. Бизнеса е отражение на собственика, а клиентите обичат да бъдат обслужвани с поне малко загриженостЕ хайде по тая логика да ходя да си купувам преоценени зеленчуци като основателя на Икея.
гледам как си дават парите за апартаменти, коли, телефони, скъпи почивки и т.н. Много от тях се вкарват в капана на лизинга, който ги задължава да стоят на работа при мен, за да си плащат вноските. Направо ме изумяват.