Беджев Стил
Well-Known Member
От: .bg домейн и фирма със същото име
Хаха, ама това сериозно ли?
пфф бях си мислил съвсем различно име на фирмата.. какво ако регистрирам фирма със същото име? само че в друг град и дори ООД , да не е ЕООД?
Rexona по различна марка ли са според теб? Унилевер е 2 пъти по-голяма фирма от нике! И си загубиха арбитража, така че не си прав. Отделно, аз не ползвам тяхната марка.
Аз по същата логика мога да претендирам за домейна bstyle.ro ама едва ли ще ме огрее щом като няма малки и големи
Лично според мен тези неща трябва да се решават при самото регистриране а не след това. След това трябва да действат пазарните принципи, който предложи цена купува.
Искам да попитам за следния случай:
Искам да регистрирам домейн дума.бг
В търговския регистър има фирма с името Дума ЕООД
Ако регистрирам фирма с името Дума.БГ ООД и с това основание регна домейна дума.бг защитен ли ми е от евентуални претенции от собствениците на фирма Дума ЕООД за този домейн?
Това не ми стана ясно.
Благодаря предварително.
Хм, и това е интересно. Ако все пак мине регистрацията?
ОК, благодаря за отговорите.
Все пак не мисля, че трябва да има проблем за регистрацията на близка по име фирма. Виждам, че е пълно с фирми тип "Гошо-1", Гошо-2"... и т.н.
Ще проверя със сигурност, но щом мога да го защитя така ще е ок.
Искам да попитам за следния случай:
Искам да регистрирам домейн дума.бг
В търговския регистър има фирма с името Дума ЕООД
Ако регистрирам фирма с името Дума.БГ ООД и с това основание регна домейна дума.бг защитен ли ми е от евентуални претенции от собствениците на фирма Дума ЕООД за този домейн?
Това не ми стана ясно.
Благодаря предварително.