От: BGN, EUR, USD, GBP, JPY, CHF - В какво да спестяваме?
Може и да падне златото, а България да се оправи: http://vbox7.com/play:4a3f5f8c52
Може и да падне златото, а България да се оправи: http://vbox7.com/play:4a3f5f8c52
Не бъркайте нещата
Балона на имотите още не е изпуснат до края - трябва около 40-50% спад за да се достигне реалната стойност.
A в момента се надува в земеделска земя - в момента кредитирането е насочено на там, субсидиите и те, и най-важната компанентна хора с нулев опит в земеделието и земите купуват на текущи цени спекулативно, доходността от рента в момента е 3-4% - земята ще е следващия спукан балон.
Всички други декретни пари, демек хартийките освен за тоалетна хартия, тапети и подпалки друга реална полза нямат
Добрият имот никога не е поевтинявал. Можеш да направиш справка с топ локациите в София. Ако не вярваш, че има квадратен метър над 1500 евро, е има. По същия начин е и на други места.
златото няма падне,
Не бъди толкова сигурен.
Една златица спокойно може да има цена чувал картофи. Или един хляб дори.
Когато нямаш енергия - храна и топлина, плащаш каквото ти поискат. Стига да имаш с какво да платиш.
Не съм го цитирал, защото исках да обърна внимание на един от аспектите -цената в крайна сметка се определя от ситуацията и нуждите.Вискяре, да беше цитирал целя ред -
От 5к години се търси и има доверие в златото, за 50 години няма как се загуби. Златото е пари, и като всяка друга стока парите са подвалстни на пазарните закони. Цената ще падне или качи - не щото сме изкопали 1т злато повече или по малко. А ще качи и падни от корернно различни фактори.Не съм го цитирал, защото исках да обърна внимание на един от аспектите -цената в крайна сметка се определя от ситуацията и нуждите.
Една цена е динамична променлива.
Със злато не можеш да се нахраниш. Докато със семе можеш - било като го изядеш, било като го засееш.
В съвременния свят цената на златото е относително константна. Но самия съвременен свят аз не мога да го приема за константа, гледайки какво се случва. Само през ХХ век се случиха няколко периода, когато имаше по-важни неща и цената на златото не бе особено въодушевяваща за доста хора.