Виждам, че ги следиш нещата.. но това, че слагаш всички в една купа..
За мен лично има огромна разлика между Bitcoin и всеки друг алткойн / стейбъл и т.н
Ми те са едно. Много добре знаеш, че Етериума го създадоха и pre-sale-наха 80 процента, и реално Виталий разбра къде е схемата и парите - като не може да копае лесно биткойни - ами ще си създадем нова валута. И така и така и така, вмомента сме с 10 000+ магически числа - човече - всичките са едни и същи, ама абсолютно едни и същи. Нямат стойност, не знам кое ти е променило мнението, хайп или какво? "Price go up" не е аругмент. Пия си всяка сутрин кафето в /r/buttcoin - всеки ден, има по един който и той така - "аз мразя шиткойните, но БИТКОЙНА е истината" - същото е. Всичките нямат стойност. Дадох ти пример с един ИМОТ или ЗЛАТО или СРЕБРО - това са неща, които имат стойност, и може да правиш много неща с тях. Даже след спада на манията на плюшените мечета, от стотици хиляди долари, като падат на 3-4$ - сега си държат точно на цената, която имат като стойност - към 1-2 долара. И виж къде е смешното - плюшените мечета са направени от някакъв материал, и имат повече стойност отколкото бъткойна.
Ако биткойна беше като златото както казвате, щеше да има ползи от него - ама истински ползи, да ми кажеш примерно : " ей тука се ползва, ей за това върши работа, решава еди кой си проблем". Няма разлика между магическите числа - едно и също са, а пък биткойна, там е още по-голяма комедия, понеже цената не може да се обясни по друг начин, освен спекулация и хайп - а спекулацията знаеш, имаш форум за финанси, не е нещо хубаво, и едни такива спекулативни балони, се пукат винаги, рано или късно.
Та за цената му и стойността му като value и дигитално злато -
2008-ма година - 7 транзакции в секунда / 2022 - 7 транзакции в секунда. Няма друго обяснение освен хайп и спекулация, то се и знае това, купува се само за да се продаде на някой на по-скъпо.