Bitcoin / Биткойн

От: Re: Bitcoin / Биткойн

Звучи в стил Красимир Петров. Не съм прочел статията и още не съм наясно какво му е мнението.
п.с.
Личната ми оценка за случващото се е, че в момента притежателите на биткойн намират в лицето на онлайн валутата лесен начин да забогатеят, отколкото средство за размяна. Спекулативно те запазват и увеличават балансите си, което завишава цената им. В момента, в който започнат да „осребряват“ богатството си, ще има и печеливши, и губещи. Като губещите ще са ентусиастите, инвестирали в биткойн късно, или тези, които вярват в това, че те са пари и ги задържат. Идеята за онлайн валута изглежда интересна и е възможна, ако има кой да повярва в нея. Поне за момента хората не вярват. Наскоро Гари Норт написа статия[6], в която прави интересна аналогия между съчинението на Лионард Реед „Ipencil“[7] и нуждата от ценова система, основана на биткойн и в частност липсата й при капиталовите стоки. Въпреки някои различия с проф. Норт по отношение на аргументацията, не виждам перспектива в близкото бъдеще капиталови стоки да бъдат търгувани срещу биткойн, което силно стеснява приложението му, а от там и реалната му стойност.

Последно редактирано:
От: От: Bitcoin / Биткойн

Лудница :D

лудницата е голяма .... Биткоин днес отново мина 1000$, Лайткоина близо 26$

в момента се върна на около 900$

много хоря вярват че Биткоина през 2014 ще стане 10 000 $, Лайткоина ще достигне 300$

ще поживеем ще видим....

Последно редактирано:
От: Bitcoin / Биткойн

To нета беше въшлясал и от статии как златото ще надхвърли 5000 долара до края на 2012 г. и дори статистики изкараха колко голяма част от светилата по икономика го вярват.
Недоумявам още повече защо златото не се покачва, ако няма доверие при фиатните валути.

И аз смятам да влизам в тая ниша малко помалко да навлизам с мисълта да инвестирам повече и повече, защото следя нещата и виждам, че мои приятели печелят доста и изобщо се развива доста бързо и доста добре.

Като за начало мисля да почна с една здрава видео карта, но кажете ми в последствие как да процедирам, чета за ASIC вчера и днес, лутам се общо взето :). Според вас с кое е най-разумно и най-печелившоо за момента да се копаят? (казам сега навлизам и въпросът ми може да се стори доста тъп на повечето от вас, които се занимавате, но ще съм благодарен на приятелски съвет)

продължавай с четенето за ASIC, в момента това което можеш да купиш никога няма да си избие парите ако копаеш само биткойн

само с една видеокарта(като брой на едно дъно) няма да изкараш нищо, освен да си имаш мощна видеокарта за игри и когато не я ползваш да си избиеш 50-100% от цената/взависимост от модела/ като копаш scrypt клонинги(litecoin и тнт), а понеже е зима става и за отопление, но пак е недостатъчно, около 3-4 видеокарти/от подходящите модели/ са необходими на една стая :)

И аз смятам да влизам в тая ниша малко помалко да навлизам с мисълта да инвестирам повече и повече, защото следя нещата и виждам, че мои приятели печелят доста и изобщо се развива доста бързо и доста добре.

Приятелите ти печелят защото се занивамат с това от доста време най-вероятно а не от 1 месец, може би са изкопали доста биткоини или лайткоини преди години

Трудноста при биткоина е напрово луда... там вече не става да се копая с обикновенна машина ....

при Лайткоина нещата са малко по-други..., но трудноста се вдига постоянно и след около месец вече ще е по-добре да се инвестира директно в купуване на лайткоини от колкото да се копае... защо ще стане така ... вече има производители които започнаха да продават и произвеждат хардуер за тази цел, съвсем скоро много хора ще си закупят като си мислят че бързо ще им избият цените .... например при 25 Mh/s - цената на такава машина е около 5500 паунда което е около 12 000 лв без цената за доставка.. но трудността ще се вдига както при биткоина и няма да копаят толкова много колкото са си мислели

като се сметне цената на хардуера + цената на тока за месец ... по добре купи директно ...

Решението е изцяло в твоите ръце дали ще копаш или ще купуваш и продава в по късен етап

pound-sign.png
5450 без VAT, с него (след като идва от Индия) е
pound-sign.png
6540 без доставката и митото. Не се подлъгвай на това, което пишат по DD0S-вания с хипер много пътища сайт, Мохамед някоев си, открил компанията преди 6+ месеца, сменящ собствениците около 29-ти декември, правещ някакви шашми. При тоя род сделка няма 100%, а е 50:50. Или губиш и тотален scam, или печелиш и лятото си получаваш машинарията, която кой знае колко MH/s ще прави. А
pound-sign.png
6540 x 2.4038 = 15721 лв. малко хора разполагат с тях, и то заделени специално за 50:50 phishy оферта.

Имам познати, които копаят DOGE coins с видео карти по 2 на компютър и са доволни, показаха ми резултатите, по 10-15$ на ден праввят.
А се натъкнах и на още нещо, което може би ви е ясно и сте го срещали. За 2,5, 10 и повече $$$ можеш да си наемеш от въпросните машини, които уж копаят GH/s. Цената да копаеш с 1 GH/s е около 3$ на месец, което не ми се вързва много, но все пак ето за къде говоря:http://www.bitcominers.com/

странни цени, 3 месечния контракт ти носи средно 2 * $5,26(без $2,30 разход) на месец, 6 месечния носи 2 * $3,1(без $4,55 разход) на месец, и това при песимистично заложено нарастване на трудността с 25% всеки две седмици, освен ако не ловят балъци с годишни(сигурна загуба) контракти и извинение, че 3 и 6 месечните ще ги продават най-последни ... scam alarm ON!

Реално от този бизнес ще спечелят малцина най вече продавачите на лопати и много малка част от спекулантите, а от тези дето копат почти никой няма да е на печалба на финала

Цените растат с главоломни темпове никой който копа не иска да продава щото утре цената щяла да бъде еди колко си пари - Ако продаде нещо то набива парите обратно за нови компютри и видео карти та да може да копа още повече.

Когато гръмне балона просто ще им останат няколко хубави компютъра и това дето са се топлили зимата с тях.

Има ли някой тук, който копае? Трябва ми малко помощ относно една видео карта?
Мерси

Alibaba е нещо като eBay - те печелят от escrow и не искат да имат конкуренция.

Попитаха ме как може да се купи Litecoin с PayPal.

На VirWox приемат PayPal. Може да си купите от техните виртуални валути, а после да ги обмените за истински криптовалути (Биткойн, Лайткойн и т.н.). Обаче процедурата е бавна и скъпа.

Ако някой приема PayPal преди да е изпратил криптовалутата, има голяма вероятност да е измамник (измислил е някаква схема как да изхарчи баланса си в PayPal преди жертвата да успее да си поиска парите обратно).

Може да пробвате в секцията за обмен на този форум да си купите някакви криптовалути. Веднъж като сте се сдобили с някаква криптовалута (примерно Биткойн), лесно може да я обмените за друга.

Може също така да обмените PayPal за OKPAY или други подобни електронни пари, с които лесно може да се купи криптовалута. Но тогава също трябва да внимавате - поради същата причина е много вероятно продавачът на тези електронни пари да е измамник.

Имайте предвид, че цените на криптовалутите са много волатилни и може да паднат (или да се повишат) значително за кратък период. Спекулацията с финансови инструменти и с валути може да бъде опасна за вашето психично здраве.

Сетих се за начин, по който можете да купувате криптовалути без да ползвате PayPal при почти същата сигурност за вас.

1. Правите си сметка в Яндекс.Деньги.
2. Захранвате я чрез терминалите, които се намират в повечето големи градове - плащате скритата такса заради валутните разлики (не е известно колко процента е).
3. Регистрирате се в Payeer (през моята афилиейт връзка за да може и аз да спечеля нещо от цялата далавера).
4. Захранване си сметката при Payeer чрез Яндекс.Деньги (за което ви дерат с комисионна - не знам точно колко процента е).
5. Захранвате си сметката при BTC-E (още веднъж ви дерат с комисионна - 3%).
6. Купувате си криптовалути на воля (пак плащате комисионна, но по-скромна - 0,2%).

Само не съм сигурен какви са пречките при регистрация на сметка в Яндекс.Деньги.

http://www.gridcoin.us/index.htm
GridCoin is a new peer-to-peer internet based cryptocurrency that aims to provide real benefits to humanity by compensating the coin miners for participating in BOINC projects that may lead to advances in medicine, biology, mathematics, science, climatology, and astrophysics by concentrating a large percentage of the computational power towards BOINC research - instead of generating unecessary heat and wasted power for the proof of work algorithms required to keep the coin network running.

It is estimated that bitcoin is using approximately 23,312 megawatt hours per day (see electric consumption at blockchain.info/stats (24 hour stats)) of electric for block solving algorithms.

The aim of the gridcoin project is to shift the computational power primarily to Boinc projects while the mining operations become a second priority - so as the network is scaled up, boinc utilization is scaled up in tandem.
Eто, някой е впрегнал компютрите в нещо смислено.

Проверих как става регистрацията в Yandex.Money (Яндекс.Деньги).

При регистрацията може и да не задавате телефон. Ако правите транзакции до 15 000 рубли на денонощие (300 000 рубли месечно) може да не си верифицирате акаунта (да не им давате личните си данни, освен име, фамилия и адрес на електронна поща.

На пръв поглед изглежда, че предлагат услуга, която е по-добра от PayPal (в някои случаи). Можете да захранвате сметката си чрез терминалите на CashTerminal, които ги има в повечето големи градове. Прехвърлянето на пари между потребители на системата струва 0,5%. Захранването на сметката чрез дебитна карта струва 49 рубли (независимо от размера), за което обаче се изисква верификация на акаунта. За безплатно захранване на сметката трябва да можете да си отворите сметка в някои руски банки. Затова руснаците предпочитат Яндекс.Деньги вместо PayPal когато е възможно. Обаче ако не можете да си отворите сметка в руска банка - може да не е много изгодно да се ползва Яндекс.Деньги вместо PayPal.

Последно редактирано:

Отбелязвам се в темата, колкото да ми се види подписа. Добавих и Яндекс Деньги в него - може пък и да се появят желаещи.

След като имаш Яндекс.Деньги може да предлагаш пакетна услуга за по-мързеливите - да купуваш криптовалути и да ги продаваш срещу ePay (или PayPal - но само ако клиентите са проверени и си сигурен, че няма да те измамят). При ePay доколкото знам не може лесно да се направи chargeback (friendly fraud).

Но щом поемаш риска да продаваш WebMoney и Яндекс.Деньги, може да поемеш и риска да продаваш криптовалути - не е много по-опасно за теб.

Не намерих информация за Яндекс.Деньги, може ли при тях да се прави chargeback като при PayPal? За WebMoney доколкото знам не може да се прави chargeback.

Криптовалутите са бизнес, а освен това лично за мен са рискови - трябва си повече време и знания, от тези, които мога да отделя в момента. Докато обмяната на WebMoney и Яндекс Деньги не ми е бизнес, а просто начин да изведа по-лесно и евтино рубли в страни, в които имам разходи по сметки, храна и развлечения.

Горе