Аз като скорошен влезнал(на 30 Ноември) за кратко време видях ,че има много потенциал да се изкарат $, обаче всеки ден стигам все по-близко до мисълта, че към момента няма реално никакъв смисъл от криптовалутите. Интересни са, НО са прекалено
волативен актив.. Абсолютно е невъзможно да се търгува с тях.. Може би само с този USDT, защото там почти не се променя цената.
Да кажем, че аз си купя Кола за 1 BTC на стойност около 20,000$ към момента(примерно), и утре този биткойн стане 18,000$, то човека от който съм я купил, ще се побърка от яд.. Ако пък биткойна стане 25,000, аз ще я карам с недоволство, защото ще съм се прецакал.. Тя тази валута няма емоционална стойност за мен..
Рано или късно ще се пръсне пазара, НО прекалено много още пари може да се налеят.. вижте само тук
https://coinmarketcap.com/charts/
На 18 Ноември пазара е бил около 230 Милиарда долара
На 18 Декември пазара Е около 600 Милиарда долара..
Разбирате ли, че за 1 месец, са вкарани около 350 милиарда нови свежи пари, които в крайна сметка ще се окажат в ръцете на няколко акули..
НО, с този ръст на покачване, ще има още много много да се вкарат.. Според мен ще мине 1 трилион долара и може би тогава ще остане в застой.. а като остане в застой според мен ще гръмне..
Не съм нито трейдър, нито разбирач, но виждам, че технологиите и новините и ВАЙРЪЛ ефекта на 2017 година е брутален.. Хората говорят, аз като инвеститор говоря на мой приятели и ги зарибявам и те ми се вързват и влизат, говоря за хора без никакво финансово образование.. хора на заплата... Това е балон та от всякъде се вижда.. Ще гръмне, то е факт, но има още много пари, които да бъдат заложени в него..
Мойте наблюдения горе долу вървят по следния начин: На всеки 1-2 дни се избира някакъв АЛТКОЙН, който се напомпва супер здраво.. след това акулите изтеглят парите и балъците губят и чакат пак да се вдигне.. точно това става.. обаче така се напомпват яко пазарите, защото се разделят по много алткойни.. особенно, някакви, които струват центове..
Да видим до къде ще стигнем..