@
testkiwi, аз не му виждам приложението на това нещо и няма защо да ме е яд, пък и никъде не съм казвал че купувам криптовалути. Наблюдавам нещата отдавна обаче и виждам какво става - с всеки изминал ден надуванията стават все по-големи и всъщност по-малко рисковани. Каквото падне пак става. TRON минава и заминава, после нещо друго ще седне на неговия трон. И утре ще има нещо ново за надуване, няма никакви проблеми. Играта съвсем не е приключила за спекулантите. Има още доста нагоре докато биткойна стане $100,000, а той влачи всичко останало със себе си. То не е балон, ами направо супернова.
Лошото в цялата ситуация е, че тези които имат най-много, с подобни схеми изсмукват капитала на неразбиращите. Сериозните криптовалути са напрвени по такъв начин, че да може всеки да се докопа до тях, а тези спеулантски инструменти правят точно обратното. Така че колкото и апетитни да изглеждат отстрани надуванията, аз съм много против тях. Ексчейнжите би трябвало да измислят как да минимизират този ефект, защото в тях се извършва това безобразие. Както има short circuit за надолу, трябва да има и за нагоре.