Аз говоря вярни неща които ти явно не знаеш. Кажи кое не е вярно? Конкретно обаче не с примери в стил пейката пред блока, острови, талибани, фейсбук,телефони и тн. Ти знаеш ли че биткойн е регулиран в сащ като финансов инструмент например? Че е обложена с данъци печалбата от него и IRS задължава борсите да им подават данните на потребителите.а там данъка стига до 40% например. Ама трябва да знаеш английски за да се информираш не става с тъпи примери. Нали искаш биткойн да измести парите ами тогава го сравнявай с тях а не с телефони и социални мрежи и тн.Тъжно е, защото казваш неща, които не са верни. Мислиш си, че разбираш как работи, но не е така.
Няма как да спорим, ти просто говориш неща, които си чул или не знам и аз. Питай въпроси, ще ти отговоря.
Отговорих ти, защо не е пирамида. Кратко, точно и ясно, ако не си ме разбрал ще ти повторя.
Парите са network. Ако отидеш в някой остров с талибани и им предложиш долари, няма да ги приемат, защото те ползват монети от злато (примерно). Демек твоята едница не важи за тяхната мрежа. (Това важи и за биткойн)
Дадох ти пример с друга мрежа - социалната мрежа фейсбук. Ако ти си единствения човек в нея, каква стойност ще има?
Ако само ти имаш телефон, каква стойност ще има този телефон като няма на кого да се обадиш? Обаче изведнъж се появява втори човек и той покачва стойността на мрежата, защото вие вече може да си говорите.
Абсолютно същото е и с биткойн. Стойността на биткойн е пряко свързана с хората, които го ползват.
Няма как да очакваш да се развие за 8 години. Искаш да се върнем назад в историята? Кажи ми колко време е трябвало да хората да се съгласят, че златото има стойност.
Със сигурност биткойн ще се развие по бързо само заради технологиите, социал медии и т.н.
Повярвай ми не само аз и 'бай ганьо' знаем стойността. По последни данни почти 600 000 са ползвали биткойн адресите си през последния месец.
Питай въпроси и ще ти отговоря. По добре това от колкото да казваш неща, които не са верни. Склонен съм да ти отделя от времето си, за да ти ги обясня.
Парите вървят навсякъде и може да си ги събираш и спиш спокойно. Ако 1 биткойн стане 1$ или 1€ фиксирано то на следващия ден може да замени парите но ако всички хора на света се включат системата ще рухне. Банките могат да извършват в пъти повече транзакции в секунда от биткойн който е ограничен така че като казваш че говоря неверни неща просто ми ги покажи и кажи верните и ще се съглася с теб. Ето малко инфо за статута на биткойн по света малко с факти да поговорим че само филосовстваме
https://www.bitcoinmarketjournal.com/bitcoin-regulation-by-country/
Последно редактирано: