Малко отклонение от темата, но да спомена как аз се сдобих с лайткойн по метод, който ме устройва. Установих, че:
- Ако искаш да платиш с банкова сметка/карта, ще трябва да се разделиш с доста голям процент от парите си заради отвратителни такси/ да дадеш какви ли не данни на какви ли не ексчейнджи и борси
- Ако искаш да се разминеш с тези неща, трябва да ползваш биткойн за купуването. Това са такси, а за да купиш биткойн отново трябва да се чудиш от къде и как, щото пък българските борси отдавна треснаха кепенците като курса почна да танцува.
По съвет на
@CryptoInvest , на който много благодаря, купих от
http://www.bitcoinsatthemoment.com/. На имейл бавно отговарят, но дори в неделя вечерта ми вдигнаха веднага, разясниха ми как става, дадоха ми банкова сметка и пуснах парите. Следобяд днес имах лайткойни по сметката.
Ставаше въпрос за малка сума - около 100 лева и таксата беше към 8%. С таксата за вътрешнобанков превод се добавиха и още 0,40лв. За мен не беше проблем тази такса, тъй като нещата станаха бързо и удобно за мен и съм сигурен, че иначе щяха да ми вземат повече имайки предвид, че плащам с карта в лева в някакъв ексчейндж, който също си има такси и плащането е в долари. Може и да не съм прав, но със сигурност ми се спести време, което е важно.
Нямам общо със сайта, споделям впечатления.