Може да е клоун, ама позна че ще го издухате под вода. И точно такива като тебе му викаха клоун, преди да се набутат кат шарани на бастун. Кой се смее последен нали знаеш...
Що не спрете да лъжете бе! То да е един път, да са два, ами по постоянно пишете едни и същи простотии. Hyperledger не са ли смарт контракти според теб? Хем ви дадох линк колко големи корпорации го развиват и са го пуснали open source. Утре ако искам мога да пусна проект на смарт контракти, без всички тия глупости с "копане", видеокарти и крипто борси.
По добър е, защото е premined. Наистина изключително много ме дразнят това безсмислено хабене на най-скъпата енергия - електричеството. После продължаваме със съсипване на най-сложното производство, измислено от човека - това на сложните чипове, които на всичко отгоре потребяват огромно количество вода, освен отново електричество. Продължаваме с планираното морално стареене на ASIC, дори да бачка след някоя година става неефективен и трябва нов.
И не на последно място, което е най-жалкото от цялата работа. Геймърите не могат да се доредят до тия инженерни шедьоври, за които геймъри всъщност са проектирани. Цените до небесата, и на всичко отгоре пак не може да се доредиш да си купиш.
Човечеството ако е преживявало по-голяма простотия то може да ме подсетиш, аз нямам идея за по-тъпа мода. Нито етер нито бай хойн ще заменят кеша. Нещо друго ще е, може би USDe, дето ще ни го спуснат отгоре.
Приятел, някак си не е ок да говориш за човек който въобще не познаваш. Срещу 5 цифрена сума ще си споделя портфолиото ми с теб и всеки който желае, както и "анализите" ми за това защо съм направил дадено нещо.
Тока който се харчи за биткойн не е изхарчен безсмислено. Това няма да ти го обяснявам, загуба на време е. За едни може да е просто загубен ток за нещо безсмислено, но пък за мен хората които гледат телевизия уействат ток също. Въпрос на гледна точка е приятелче. Викаш рипълчето е леджит щото е премайнат? Ок, само да вметна някои факти за твоя любимец рипъла- Ripple Lab дъпмят xrp от 2018 някъде. Какво означава това за теб? А между другото проучи малко колко от енергията, която се използва от фермите е зелена. Ще бъдеш изненадан. Цените на видеокартите се определят от търсенето, както всяко друго нещо. Има търсене и недостиг=> цената скача. Пазарът е залят с видеокарти=> цената пада. Толкова е просто.
Нито биткойн нито етера ще заменят кеша, но факт е че "традиционната система" е счупена.
Викаш рипъла топа а? След пъмпа от 2021 рипъла така и не достигна стария си връх...
Ту да мун беше израза нали? Купувайте братя, от най-големия шиткойн, купувайте, моля ви, помпете го този рипъл ту да мууун
Аз го харесвам Хапчето, не знам защо толкова го критикуват. Манипулациите в Биткойн за съжаление са факт, но явно няма как да е иначе. И то не само Биткойн, а всякакви криптовалути се манипулират. Много пъти съм виждал как се пъмпва някой алткойн защото даден youtuber го споменава повече. Ето сега Доге и Шиба се пъмпнаха от Елон... макар че той едва ли го целеше. През 2017 главен пъмпер беше McAfee.
За Биткойн има сведения, че се помпи от алгоритми. Доколкото знам, такъв е бил казуса с MtGox - имало е някакъв бот дето през равен интервал от време купувал Биткойн и доста е помогнал за тогавашния балон. После след 2017 имаше сведения че са правени разни схеми с Tether за балона през 2017. И сега Tether си се печати на поразия и въпроса е ако го нямаше дали щяха да са възможни такива изригвания и сривания.
Но аз все повтарям, че точно защото нещата са толкова манипулирани, това позволява периодичното пъмпват койните и съответно правенето на печалби или излизането от загуби. Но като се пъмпват, после се дъмпват. Така че трябва да се уцели момента, което реално е трудната част.
Е, когато нещо се качи 20 и повече пъти, тогава трябва да е лесно - sell. Догито е категоричен sell от доста време насам и може би все още е. Но освен него поне аз не съм усетил чак толкова да са се балонизирали нещата. То трябва да е момент когато всички са "Лудница брат, ще кажа на всички да купуват", или обратното на нещата дето се случват през последния месец и нещо - "Потънахме брат, всичко приключи, подай ми въжето..."
Това е факт че биткойн се манипулира. Както и всеки един друг пазар на този свят се манипулира. Биткойн се манипулира от алгоритми основно, като една част от обемите в борсите са от тях. По-голямата част бих казал. А за ютубърчетата, за които говориш, да, те правят един най-обикновен pump and dump. MtGox е друга бира, там просто собственика изшани толкова много хора... Същият карпелес вероятно стои и зад silk road, но това е друга тема на друг много различен разговор.
И да вметна нещо, хапчето уцели локален връх вероятно, но не мисля че цикъла е приключил все още. Разбира се, може и да греша.
ПС:
Пичое, погледнете в какви теми е взел участие ванката
що си мисля, че това е мулти на някой. Хейти биткойна, нека, и баща ми го хейти от 6 години, ама сега вече е болна тема за него, след като се "срина" от почти 200 долара на 64 000
Но въпросът ми е, защо си най-активен в тази тема??? Аааа да, обясняваш ни в каква пирамида сме влезли, колко замърсява, да вярно, бях забравил все пак е почти 2 часа