Аз съм около 15-17% вътрешно спрямо инвестицията ми от пролетта. Изалчих се и не си изтеглих паричките като shib-ата ме беше докарала до +20% и сега страдам. Не съм вътре с много, няма и 500лв. но се убедих през това време, че криптото е fool's gold, и играчка на милиардери и инфлуенсъри да събират пари от джоба на такива като мен с обичайните иначе незаконни тактики, които тук работят, защото регулацията е буквално нула.
95+% от хората с пари в това нещо за вътре, за да намажат от това, че следващия ще е готов да плати повече. Въпроса е кои ще слезем от влака навреме и кои да пропаднат заедно с влака като свършат спирките.
А те неминуемо свършват за всеки койн, който не е в топ 10 по обем, и някои които са.
А това с децентрализирането е такава шега, че просто не е истина - за да отвориш крипто акаунт в нормална борса трябва да си дадеш акта за раждане, три препоръки от приятели и първородното дете. А всички инфлуенсъри които си правят pump and dump_ове буквално всеки ден вече ги проследяват до реалната им идентично само по номер на крипто wallet за около половин час, аматъори от интернет, не включваме ако тръгне да те търси някоя сериозна организация като ФБР с техните правомощия да искат информация от разни места.
Не мисля, че криптовалутите някога ще са нещо повече от това, което са в момента. Играчка са богатите( не като нас) и глупавите( като мен).
Когато можеш да замениш цена на крптовалутата с доверие към криптовалутата и двете понятия са абсолютно едно и също нещо, ти става ясно колко полезност има в цялата концепция.