На база какво вадиш това заключение? Праскови?
Напротив.
Очаква се рецесия до 2г., което значи, че всичко спекулативно ще бъде още надолу. Предполагам знаеш какво е рецесия? Негативен GDP за поне две тримесечия.
Портокали, щот нямаше праскови.
Очакванията за рецесии мен не ме вълнуват. Всъщност никакви новини и анализи не ме вълнуват. Просто отворих графиката да видя до къде е стигнало това животно, щото дори и цените не следя.
И все пак, както обичам да казвам, крипто пазара е толкова манипулиран, че ни гарантира 2 неща - движения надолу и движения нагоре. Ако има нагоре, ще има и надолу. Ако има надолу, ще има и нагоре. Този пазар не е само червен или само зелен, а е микс от двете - жълт (луда работа).
Аз не твърдя, че задължително ще се отбие от 30k, камо ли че никога няма да падне под 30k. Но 20k е предишния връх от 2017, не е просто някакво случайно число, то е зона на голяма подкрепа. Поради това не ми се вярва ей така без причина Биткойн да се юрне още към 20k. И под причина разбирам краткосрочна причина, доста по-краткосрочна от твоите двугодишни очаквания за рецесия. Причина, подобна на короната през 2020 или или Елон Мъск точно преди година. Някъв black swan.
А, в тоя ред на мисли, понеже сме точно година след предишния "бахти срив", това е още една причина да не очаквам в момента срив. Такива неща не се повтарят чак с такава висока точност. Има такива моменти, в които е най-логично нещата да се случат както предишния път, но не се случват както предишния път. Например халвинга при Биткойн, или дори Лайткойн. И така както не очаквам точно в тези дни да се случи срив както през същите дни преди година, така гледам цената и виждам , че то срив вече се е състоял и са се наредили няколко седмични червени свещи. При това положение ако не очаквам предстоящ срив, а изглеждаме на дъното на такъв, какво следва - отбиване нагоре. И то от приятната кръгличка цена от 30k.
И като казах 30k, правило ми е неведнъж впечатление, че Биткойн обича да се отбива много убедително от такива потенциално опасни цени. През Март 2020 точно това се случи, много убедително и само за секунди се отби от 4k, която тогава беше много опасна зона. Не че 30k е чак толкова опасна зона, смятам 20k за аналога на онези 4k, но все пак е ниска цена.
И като казах ниска цена, сега сме на половината от ATH, че и по-ниско. Но ако трябва да сме чесни, този двоен ATH нямаше много балонен характер, не беше кой знае какво постижение. Както знаем, колкото по-голям балона - толкова и по-голямо спукването. За този балон 50% срив е напълно ок, не може да се желае повече.
А дори да се желае повече, както обясних в предишния ми пост, те са възможни някакви си 30%. Към настоящия момент потенциала нагоре е по-висок, така че извода ми е, че е чудесно време за купуване.