Бе да ти кажа 99% от хойнърите ентусиасти го уцелиха баш това. От трите - най-дългия! Старите алткойнове се обезцениха с много повече, и си останаха там. Като нашите предприемачи се накълваха с догита, като патета с гореща каша, и чакат да се подкваси морето.
Да бе, ти знаеш точните цени на които са се накълвали. Ако нещата бяха както си ги представяш, графиката щеше да се състои само от няколко точки, в които е концентрирана цялата търговия. Ето така:
Според теб хората купуват или продават само и единствено там дето съм сложил червените тирета. Даже ги сложих по-дълги за да се виждат все пак. В твоите представи са точки, всяка с продължителност около няколко минути, понякога дори секунди.
Верно ли останалите хойни дето се копат на видеокарти - вече не е на сметка? Учудва ме това!
Ей го сайта:
https://whattomine.com/ Избираш си модел видеокарта отгоре, цъкаш Calculate и отдолу в таблицата излиза за кой койн колко се печели. В момента която и карта да избереш, все показва че е на загуба с някакви центове на ден за бройка. До преди 15 Септ бяха на плюс.
Някои от тия алтернативни за копаене койни имаха ръст преди 15 Септ. Примерно
Ravencoin рипна 150% между 1 и 15 Септ. Което е разбираемо, защото един вид става обект на интерес от майнерите и съответно този интерес се отразява в цената. Обаче след 15 Септ тръгва резко надолу и от тогава пада по-зле и от Ethereum. Не знам, може този спад да е временно явление докато тия дето предвидливо са го копали преди 15 Септ си разпродадат койните.
Според теб майнерите ще си разпродадат техниката на геймърите. Но това зависи от бройката на тези незадоволени гемъри по света, пък и от бързината с която решават да си купят видеокарти. Колкото и да си мислиш, че тези неща се случват за един миг, на практика се случват за седмици и дори месеци. От страна на майнерите - докато решат дали да спрат да копаят, после докато решат дали да разпродават, пък докато разглобят всичко, докато го опаковат и изпратят на десетките жадни за видеокарти геймърчета...
Мисля че е по-вероятно повечето майнери просто да паузират копаенето докато видят някаква светлина в тунела. Т.е. докато хашрейта падне достатъчно или цената на койните се вдигне достатъчно. И така един по един ще започнат да се включват. Аз това и разбрах от видеото горе, че човека временно ще спре да копае, очаквайки не след дълго отново да включи техниката.
Абе купувайте всеки месец по малко, кардано, етериум, биткойн, еос, кро и за малко тролл 2-те терра.
Това па Кардано голяма работа. Аз още не мога да разбера що толко му се кефят... не че се и опитвам