the.rampage.rado
Well-Known Member
От: Bitcoin / Биткойн
Настрани от темата, но трансферуайз вчера ми отговориха, че не съпортват преводи от лева. Как мога да ги ползвам, за да намаля разходите си за трансфери? Ако трябва да им преведа пари в Естония се обезмисля работата, защото направо ще си ги преведа на контрагента за същата такса.Дотук нищо ново общо взето. Новото е, че на българския пазар се появиха и PSCs от 25.11.2013, вкл. и за пазарене офлайн. Т.е. конкуренцията става още по-жестока при non-chargeback & user-friendly разплащателните системи. Което значи само едно – че скоро ще дойдат и Ukash (конкурентите на PSC) на български пазар, предвид че ги има вече отдавна в Гърция, Румъния и Турция, само тук липсват.
Съответно вече тотално може да се забрави LR.
Борбата в нищожния ни никакъв пазар става ожесточена. При международните банкови преводи се намести пък корпорация за спестяване до 90% от банковите такси, а именно – TransferWise. При PP се появи Top-Up чрез банков превод от лятото на миналата година, а при Skrill отдавна може да се добавят в BG accs средства и по банков трансфер, и през eP, и през exchangers. Бол, бол разплащателни методи и варианти… Липсват само Visa/MC VCCs за продан на касите на големите хипермаркети и супермаркети (не знам каква е разликата между „хипер“ и „супер“, може би също толкова, колкото и между „мега“ и „мулти“), и работата ще е втасала. …A, да, и български eB market, не тоя шмекералник.
Остава да се появят и български exchange-sites за мигновени обмени с ултра минимална комисионна с вкл. всичките тези методи, че и още отгоре. Засега това е нереализирана низша с потенциал поне за този, който е първи.
…а още не съм споменал, че CT машините ще си увеличават арсеналът от методите за разплащания през настоящата година, както актуализиране на софтуера, разширен списък на поддържаните доставчици, нови услуги.
Желанието ми е да измрат SMS доставчиците, SMS косимионерите. Прекалено мързелив направиха народа (почти) всеки да си плаща за поредната гъзария с… SMS. Аман.