Гръм да ме удари, и ти ли Бруте... Остана ми впечатление, че си от най-силните поддръжници на цената на койна.happyslacker каза:Тъй като криптовалутите не са обезпечени, цената им може да варира в много широки граници. Стават за разплащане, но не и за store of value (същото важи и за дългосрочното държане на декретни валути - цената им пада, защото се увеличават парите в обращение).
никоя страна не е въвеждала нищо подобно!
Подобни методи използват и други европейски страни. Така например, за оздравяване икономиката на Исландия, правителството на тази държава подари на всеки жител на тази страна по 30 монети Auroracoin, които са местната виртуална валута. Според днешния курс на деня, те са равни на около $350.
Друг интересен пример е индианското племе Оглала Лакота, от американския щата Южна Дакота, което пусна в оборот собствена виртуална валута. MazaCoin ще се използва от индианците за да се избегне федералното данъчно облагане и за да подобряване на материалното състояние.
Съмняваме да са обвързани с банките, ако са обвързани какъв е смисъла и кои ще тръгне да налива пари във виртуални глупости ?глупости на търкалета, дай линк от централната банка на чехия и/или канада
А някой ще ми каже ли този bitcoin може ли да се "цепи". Примерно мога ли да си купя 0,01 биткойн? Ако не може, тогава каква валута е. Такава, която не е пригодна за ежедневна употреба!