Искаш да ти дам примери за приложения на блокчейн ли? Няма ли Google? Или за теб блокчейн/крипто е BTC, халвинг, ETH и memecoins?
Ще дам три примера покрай проекти, в който работя или съм работил.
1. Здравеопазване. Обработка на данни за пациенти на болници.
Чрез имплементация на Web3 и блокчейн данните на пациентите имат по-добра сигурност, невъзможно е да бъдат подменени или променени от неоторизирани лица и имат по-добра оперативна съвместимост. Фирмата е от Норвегия и участвах в разработката на инфраструктурата в AWS като контрактор.
2. Финанси. Пеймънт гейтуей и провайдър. Директни P2P транзакции, автоматизация за KYC чрез смарт контракти, управление на IDP за централизиран контрол на достъп и спомагане стъпване в пазари, където хората нямат развита банкова система или локации с някаква криза (демек алтернативни разплащания като QR кодове, ваучери, виртуални карти и др.) Много хора ще останат изненадани, че има развиващи се държави (особено в Азия и Африка), в които няма Mastercard и Visa. В тази фирма работя в момента като Senior SRE.
3. Имам малък хостинг проект, в който разработваме blockchain интеграция за IDP и геймифициране на управлението на сайтовете. Миналата година бях писал, че си търся партньори. Днес сме 5 човека. Заплати няма - всичко е future equity based засега.