От: BTV ( Бойко ТВ): Ново 22%
Да, май от тези точки извода е един. По-малко ще се плаща на държавата. Ей бастуни си останаха.
Започнаха с глупости, аз не видях нищо, което да е ОК. Ще видят, че ще им изиграе кофти роля това - никой не иска да плаща повече за по-малко. Ефектът ще е обратен.
Ето какво аз мисля, че трябва да направят, за да съберат повече пари глупаците:
1. Привличане на инвеститори, като грантиват лесено интегриране на бизнеса им тук (локализиране).
2. Даване на гражданство, ако инвестицията е над ХХХХХХХХ сума, инвестиране в бг икономиката.
3. Намален данък за първите 2 години при изгражндането на бизнес отварящ ХХХХ работни места.
4. Изчистване на далаверите около европарите и започване на присвояването им.
5. Откриване на агенции (държавни), подпомагащи бизнесите по-лесно да печелят евро фондовете/ САПАРД.
6. Одобряване на определени "туристически" изкушения (легализация на леки наркотици).
7. Засилено квалифициране на соц. слабите, за да започнат да работя в някои сектора.
8. Стимулиране на банкоите за отпуснаке на бизнес кредити.
9. Спестяване и по-малко харчене.
....има още много, но ще се радвам ако и вие дадете предложения, защото тяхните не работя, както ще се убедим скоро. Признавам, че някой от предложенията горе са крайни (т.6), но мисля, че да ни вдигат всички стоки с това ДДС е много по-крайна мярка. Не виждам смисъл, при положение, че нито заплатите, нито качеството се е вдигнало. А да си го кажем честно, не може да нямаш стратегия как да водиш държавата в криза, след като точно тогава ти дойде кабинета. Все пак това трябва да ти е водещата предизборна кампания.
И в т. 9, да не би аз да карам новите S класи на мерцедес? Айде по-скромно да го раздаваме в криза, а?
А и казаха, че ДДС-то ще го смалят с времето, а то какво стана. Включиха го към антикризистните им глупости...