Re: От: Re: От: bTV заменя един час праймтайм публицистика с турски сериал
Всеки използва реални статистики, за да може да придвижи една сделка към успешен край. Въпросът тук идва, че статистиките и рейтинга са едно, ефиктивността друго. Това е тънкият момент, който рекламодателя леко изпуска и в крайна сметка се озовава в шах с пешката.
Аз млади гледащи телевизия знам, но определено са по филмовите канали. А както знаем, на никой млад с нещо в главата не му се гледат нискобюджетни бг сериали или турски бози, като и всеки тук е гледал Батман и умирай трудно (и трите части) по няколко пъти, благодарение на родата телевизия, която не инвестира в нови неща. Дори и по платените им услуги може да се види нещо ново и качествено.
Имам познати, които гледат сериали, или по другите канали и ги дърпат, защото тук ги купуват след години, когато на никой не му се гледат или ги е гледал, или е излязло нещо по-добро. Докато ние четяхме тук за новия сезон на Двама мъже и половина, вече го въртята по тамошните канали. Голям кеф.
Дори го спряха, заради нисък рейтинг, заради липсата на Чарли Шийн, и ние пак чакахме да дойде. Пълен смех.
Иначе на рекламодателя му се обясняват други неща.
В момента рейтинга им е изцяло базиран на съсловието от хора, които нямат или неискат да използват интернет, за да гледат нови неща. Включително и новини.