CryptоWall - решения, мнения?

Миналата седмица хакнаха Hacking Team - италианска фирма която предоставя шпиониращ софтуер на правителства... сред изтеклите 400 ГБ неща има зеро дей екплоит на флаша

и тази седмица вече cypto wall го ползва

http://www.engadget.com/2015/07/08/hacking-team-zero-day-flash-exploit/

Ъпгрейднете си флаша на браузърите а най добре го спрете напълно

От: Re: CryptоWall - решения, мнения?

Миналата седмица хакнаха Hacking Team - италианска фирма която предоставя шпиониращ софтуер на правителства... сред изтеклите 400 ГБ неща има зеро дей екплоит на флаша

и тази седмица вече cypto wall го ползва

http://www.engadget.com/2015/07/08/hacking-team-zero-day-flash-exploit/

Ъпгрейднете си флаша на браузърите а най добре го спрете напълно

Доката го напишеш и станаха 3 експлоита.

От: CryptоWall - решения, мнения?

за успокоение може да ползвате chrome, там flash player се актуализира след затваряне на браузера, но без него е най-добре

FF от има няма няколко седмици ме пита да алауна флаша. От началото мислех, че проблема е в моя телевизор, но после видях как оня шит, за който писах с криптировичния номер се промъквал през флаша, ми стана ясно за какво е така. :) Според мен Адоуб са го закъсали яко, ако питате мен. Скоро освен мобайла, май ще изтърват и уеба. :)

Решението против тия работи е едно - Линукс, отделно че е много по-удобно за работа. Иначе измисленият флаш много ме ядосва с тия всекидневно излизащи 0-days.

не съм съгласен че решението е едно. Линукса може да е страхотно нещо но за нас юзерите удобството е по важно. Ако трябва да чета като изголавен за всяко нещо кое как да го направя за да е ок под линукс и всяко нещо по отделно да асе пипа и прави не си заслужава.
До колкото знам иначе и Мака- няма проблем с вирусите и прочие ..

Решението против тия работи е едно - Линукс, отделно че е много по-удобно за работа. Иначе измисленият флаш много ме ядосва с тия всекидневно излизащи 0-days.

Re: От: CryptоWall - решения, мнения?

Съгласен. :) Но си е малко крайно решение. Просто си знаеш кои са сайтовете, на който позволяваш флаша, и по един бекъп. :) Това е едно не лошо решение. А най-добре е да не давате алау, но някой плейъри все още си го има, да не кажа много. :)

малко е чудно защо от google се заканват да не поддържат java в chrome, но пък за adobe нищо такова няма...

Омръзна ми да гледам съобщенията на Firefox, че Флашът не бил обновен до безопасна версия и го махнах:

Код:
$ sudo apt-get remove flashplugin-installer

Сега вече не се оплаква. Сериозните сайтове за видео вече минаха на HTML5 (YouTube, Vimeo). Даже Vbox7 работи без Флаш.

Горе