Curl Post със IP на клиента, или как да премахнем X-XSS-Protection?

uni-web

Well-Known Member
Здравейте,

От близо седмица мъча един бълвоч, значи какво ли не въртях и неще и неще....

Значи, зареждам инфо с curl, оправям си всичко, но както всеки знае Curl поства с ip на сървъра. От там тествах с iframe + jq или ajax, но jq. не му дава достъп да постне, а ajax прави нова сесия и поста е невалиден, защото сесията е изтекла.

При опит за комбинация на php с ajax или jq същия цирк.... Curl затваря кънекшъна и пак същата работа.

Общо взето ми гръмна главата и не знам как да реша проблема, моля някой, ако има идеи за който и да е начин да сподели.

Работата е там, че искам да се поства с клиентско ip не с сървърното, а сайта се зарежда от друг хост. :shock: Дано не съм бил неясен, ако е така сори, просто полудях с това...

От: Curl Post със IP на клиента, или как да премахнем X-XSS-Protection?

И, ко сега всички ли зациклихте като мен някой няма ли да даде поне посока на решение? :(

Дай малко повече информация. Защо въобще достъпваш сайта с PHP, след като клиента трябва да изпълни заявката? Реално каквото и да пратиш през PHP скрипт, то ще се изпълнява от името на сървъра, а не на клиента. Не съм много наясно с jquery, но мисля, че той би ти свършил работа като изпрати евентуално някаква заявка, но ако не разясниш+пример ще е трудно някой да те разбере за да ти помогне.

Здравей,
от това което прочетох не разбрах каква е идеята, но ако ти се губи сесията, най-вероятно не си задал коректно COOKIEJAR на curl-a.
Ако се опитваш да симулираш AJAX може би е добра идея да сложиш в хедъра на заявката X-Requested-With: XMLHttpRequest, възможно на сървъра да се проверява дали наистина е AJAX или обикновенна GET/POST/ETC заявка.
Поздрави.

Значи, опитвам се да достигна до кънтента на ифрейм от сайт2 който е на различен хост от сайт едно, и да постна дадена форма.С ифрейм и jq. не става за това тествам с curl и php, да предам данните за поста на ajax, но php прекалено бързо затваря сесията и айаь увисва.... :)
Дай малко повече информация. Защо въобще достъпваш сайта с PHP, след като клиента трябва да изпълни заявката? Реално каквото и да пратиш през PHP скрипт, то ще се изпълнява от името на сървъра, а не на клиента. Не съм много наясно с jquery, но мисля, че той би ти свършил работа като изпрати евентуално някаква заявка, но ако не разясниш+пример ще е трудно някой да те разбере за да ти помогне.

Нище, и с тях тествах всичко за да задържа цива връзката ама нанайци... :(

Здравей,
от това което прочетох не разбрах каква е идеята, но ако ти се губи сесията, най-вероятно не си задал коректно COOKIEJAR на curl-a.
Ако се опитваш да симулираш AJAX може би е добра идея да сложиш в хедъра на заявката X-Requested-With: XMLHttpRequest, възможно на сървъра да се проверява дали наистина е AJAX или обикновенна GET/POST/ETC заявка.
Поздрави.

Горе