zoomaniak
Well-Known Member
Би ли ми препоръчал такъв човек да се образовам?
Стеник - Груп. Имат платени курсове и лекции. Все пак лицензираните програмисти - плащат - после на тях им плащат...
Би ли ми препоръчал такъв човек да се образовам?
Защо намесваш сега оборота... Ако искаш и заплата на чистачката на склада включи в сметката ама все тая. Човека е главна движеща сила в интернет.
Та реално няма да можем да се разберем, ама аз не харесвам генерализмите и си дадох мнението.
Само не ми харесва дизайна, защото всеки 2ри ползва такъв. Браво за труда ти.
@zoomaniak бързината не е задължително да е скъпа. Нито промени по сайта или бекенда е задължително да изискват 500, 1000 или колкото и да било лева за да стане отново сайта бърз. Въпроса е дали от самото начало се прави всичко с идеята да бъде максимално бързо или просто се преправя в последствие, когато някой реши, че сайта му е вече прекалено бавен.
@zoomaniak Явно не разбираш какво ти обясняват или се правиш, че не разбираш - като целия продукт е готов, и като са омазали всичко с някакъв custom ORM дето прави супер малоумните заявки, а пък базата също е написана супер некадърно - изобщо не е окей.
Уважавам мнението на всеки и няма да споря.
Пожелавам на всички магазините ви да стигнат до момент в който да продавате толкова, че инвестицията в скорост и, съответно, във възможност за поемане на всякакви трафик-спайкове по време на промоции и празници да стане на дневен ред за вас.
Ще ти го обясня за последен път в твоя контекст, понеже май не разбираш за какво говоря. Представи си твоя сайт, дето си изкарал с него милионите и го спомена няколко пъти - по някое време както започва да се посещава малко повече, изведнъж queries почват да бозят за по 20-30 секунди. Кво праим? Плащаш за консултация, и като ти кажат, че цялата система е омазана и трябва да се смени изцяло какво правим?
Извинявай нямам нужда от теб. Сайта е мъртъв. Изтрит. На морално и технически остаряли сайтове им казват мъртви сайтове. Умират рано или късно по ред причини. Умират. Запомни го - умират. Евтиното е скъпо българино.
Извинявай ако те спамя - но не ми казваш нищо ново. Агресивен умник си лошо нема. Реврешваш и почваш отново - това е отговора... само къстъм сайт може да оцелее до над 30 г... трудов стаж. Повечето търговци никога не чистят БД - скриптове - изображения и т н... знаеш всичко това умен си.
Купих за 1000 лв къстъм сайт - Варненска фирма и бълва поръчки вече 12 г.... домейна е още по-стар.
Имаш ли още някоя житейска история да разкажеш, какво си си купил, какво си дал, какво си направил? Връщам си думите назад, даже леко ти влязох, изглежда си трагичен случай, знаеш си твоето, че и с нови истории ме заливаш. Ти изобщо не разбираш за какво ти се говори, няма как да ти го набия в кратуната, като си такъв. Все ми е тая кво си купил и какво си дал, има компании, дето им се скапва целия бизнес, граден с години наред, заради лош избор на технологии, никой не го ени, че бай ганьо бил дал 1000 лева за "custom" сайт. Няма да ти влезе в кратуната май нищо?
Имаш ли още някоя житейска история да разкажеш, какво си си купил, какво си дал, какво си направил?