Поздравления,
@Domines, и повече удоволетворени от посещението на сайта ти желая.
Попрегледах го и очевидно в него има храна за размисъл, а ако помогне някому, делото ти никак няма да е напразно.
Аз лично, имам по-различен "работен умствен режим", който считам за добре работещ, и когато ми се случи да се замисля психологически и философски "за себе си", по-скоро наблягам върху откриването на мнимите разлики между наблюдаващият и наблюдаваното. И по-конкретно: откривайки доколко аз - наблюдаващият себе си, анализиращият и саморазбиращ се, съм плод на това, което наблюдавам. Случва се едно кратко, но интензивно състояние на интегрираност и мозъчен покой, което "зарежда батерията" и дава големи сили и концентрация за справяне с работните или житейски ангажименти.
А иначе, без разбира се да говоря от името на никой друг съфорумец, смея да твърдя, че тук духовното извисение е на доста прилично ниво. Понякога се чудя как толкова различни характери с различни житейски пътища и опити, са постигнали - независимо един от друг, всеки сам за себе си - такова високо равнище на вътрешен мир, и как са се намерили в този форум, създавайки обиталище на хармония и радост от общението. По мое мнение, водещи в това отношение са темите за ваксините и Украйна.
Да, наистина на външен човек, на нов посетител, би му се сторило някак изкуствено, сякаш нарочно създаваме впечатление за ареал на взаиморазбирателство. Но ако постои и просто почете, ще установи, че наистина това царство на мира се е образувало естествено, вследствие на взаимоотношенията на благите ни характери.
ps: Извинявам се за нездравото любопитство, но понеже сайта ти набляга психологията, а и го предлагаш в този предприемачeски ориентиран форум, да не би да става дума за доц. д-р Иван Кръстев, автор на "Икономическата психология-съвременна интердисциплинарна наука", "Комуникативен аспект на бизнес общуването" и "Същност на концепцията ориентация към потребителя и развитие на научната дисциплина поведение на потребителя като обособена част от маркетинга", например (и още много други)? Но той пък със сигурност не е набор '84, вероятно имената съвпадат.
Но, така де, да попитам за всеки случай - ако си ти, да се държа една идея по-дръпнато и с респект.