От: eMAG купува Fashion Days
Съжалявам за "белия спам", който направих в темата, понеже тя въобще не се отнася за това което в момента обсъждаме и главната причина това да се обсъжда съм аз, но смятам че мненията са стойностни и предвид факта че дискусията е натурална, не е изкуствено предизвикана я прави по полезна
Много точно ги каза нещата @¦•••SHERIFA•••¦ и напълно съм съгласен с думите ти на 100%
Искам да допълня казаното от мен в предишните постове. В предишните постове защитавам българското, все едно е някакъв цяр, най - качественото и така говоря сякаш някаква черна прокоба е надвиснала над българското и не му дава да диша. Това не е точно така. Въпреки всички, аз работя с доста български производители, с някои имам по - близки отношения и мога да си говоря спокойно с тях, което ми помага да имам доста ценна информация, която ще споделя с вас. В случая ще визирам само една фирма, която е се развива само в един сектор, но е показателна и мисля че по - този начин мислят всичките
100% от честните и съвестните търговци, предприемачи и производители.
Чрез българска фирма продавах полюлей в Италия, първоначално всичко беше много качествено и всички клиенти бяха много доволни, но след време когато фирмата започна да има стабилни доходи (или поне така си мислих) изведнъж развалиха качеството супер много. Бях принуден да върна целия бизнес в България с надеждата че тук няма да бъдат толкова взискателни клиентите. Със започването на продажбите в БГ започнах да стоплям и отношенията със собственика. След известно време, когато вече нещата бяха стигнали до отчайващо ниво (Конплект полюлей пише кво има, кво ти трябва, инструкции и т.н, но след като си го закупиш виждаш че вътре няма 50% от нещата, примерно четеш че има болтове с дюбели за закрепяне а реално няма и други мизерии, който бяха адски неприятни и съответно веднъж закупил от тях, повече не искаш да чуеш за тях) го попитах, абе човек толкова хубаво тръгна в началото, нещата вървяха в Италия, два магазина имах, сега на един магазин наема не мога да му платя, толкова си развалил нещата, как може ти акъл имаш ли, уш си умен човек а се правиш на тарикат бива ли такава работа ... (общо взето доста го нахраних)
неговия отговор беше следния:
Ако зависи от мен брат нещата ще се на най - високо ниво, но първоначално можех да си позволя да държа нещата под контрол и да държа на качеството, но след като ми изтече гратисния период от банката, започнаха проблемите. Банкерите и разни други идват постоянно и ми пречат на процеса, постоянно имам поръчки и проверки и едвам смогвам. Трябваше да ми отпуснат кредита на траншове и аз постепенно да купя всички машини и да осигуря работа на работниците, но един квестор като се заяде че съм похарчил не по договор парите, понеже съм взел машина с друга марка на по - ниска цена, за което съм дал обяснение ми замразиха всичко. По закона на мърфи машината пък стана токова удар и машината се развали и сега не мога да я сервизирам, щото от банката не ми дадоха транша да я застрахова, а след като съм закъснял с парите не мога да я поправя и тук се забатачих адски .... Започнах постепенно да елиминирам отделни процеси и да намалям качеството, понеже нямах друг избор или това или фалит и така до ден днешен.
След това което ми каза аз го пипитах:
Добре де не ти ли е ясно, че с това качество фалита ти е сигурен?
Отоговора беше:
Вече нищо не зависи от мен. Свързах се с няколко инвеститора български, който в последствие бяха предупредени да се откажат от инвестиция от незнайно
кой и банката започна да налага нейни правила! Аз в момента водя дела и правя висчко възможно да се даде на тъгр фабриката възможно най - скоро, понеже в момента има работници, има някаква печалба и ще струва повече от колкото след 1 или 2 години, когато няма никои. Тогава няма да покрие задължението ми и ще изгубя фабриката и на всичкото отгоре ще остана длъжник със сума която ще идея си нямам как ще изплатя.
Моят извод беше следния: Човека е толкова принуден от обстоятелствата, понеже за мен беше очевадно как
уж "Българска" банка иска да фалира бизнеса му, да продаде фабриката му за без пари и в същото време той да продължи, барабар с децата си да плаща на шибаната банка. (Страх ме е да спомена банката честно ви казвам) И в този момент този изнемогващ инженер дизайнер правеше всичко възможно да поддържа процеса жив, за да може това което ще му остане да плаща да е възможно най - малко непосилно за него.
Това го пиша, не за да се правя на умен, а понеже искам да кажа, че българската продуктиция и българската работа е на мнооооооооооооооооооооооооооого ниско ниво. Да качеството е ниско, честно не си струва парите и още мнооооого причи има. Моят призив е същия, като призива на всички производители и търговци от всички сектори:
Копувайте нашето, подкрепете ни, когато не сме си свършили работата сигнализирайте на компетентните власти, само това е начина да покажем на тъпите управляващи, че има ужасен проблем, който трябва да се риши.
ПП - Когато сте недоволни от някоя българска стока, то не бързайте да обвинявате българите че са си оставили ръцете и са искали да ви измамя, защото 99% от производителите и 99% от нас търговците искаме да предлагаме най - качествените услуги и благодарение на това да печелим, а не да ви лъжем. Лично аз се чувствам като пълен измамник, когато ми се налага да продавам глупавите китайски чанти, часовници и други с надценка 200 или 300%. Иска ми се да продавам кожена чанта от БГ производително, но той за да я произведе, ще трябва да си купи кожата (тук ще го цакат), ще трябва да направи фабрика (тук ще го цакат), ще трябва да си изкара лицензи (тук тоже ще го цакат) и най - накрая чантата му ще струва безбожно, не щото е тарикат или играч, ами щото ще бъде роб на банка едно, банка две, мафиот едно, мафиот две, политик едно, полицаи едно, адвокат едно, счетоводител едно и бог знае още колко мизерници, дето искат да го прецакат.
Ако сте си направили труда да прочетете целия пост благодаря Ви. Надявам се да съм трогнал някои с това ми изказване и ако само един човек последва призивите ми, то си е струвал поста. Не пиша този пост за да пазарувате от мен, купете си нещо не от моя магазин, ами от някои друг БЪЛГАРСКИ магазин и подкрепете БЪЛГАРСКОТО.