Изказвам големи благодарности към Вутов, за информацията за онлайн магазина, за това че с приятен тон ми подаде сламка за която като стартиращ новобранец и за фирма и за бизнес да се хвана също! Много добро FREE предложение от CloudCart като за стартиращи! Вероятно има уловки поне една, но гратис до 1000 лева печалба без да им заплащаш нищо първоначално не е никак лошо за начинаещ!
Разбира се че нищо не знам и не разбирам!
То е очевадно че тук не пиша само защото обичам много да пиша! Исках да получа отговори конкретни и все не получавам такива а някакви други около моите въпроси.
Питал съм по телефон, през интернет, на улицата... все едни уклончиви отговори, всеки бърза няма време а и на всеки отговорите различни за едно и също нещо!!!
Няколко години съм ги мислил нещата но когато миналата седмица дойде момента да създам фирма наизлязоха куп неща от не знай къде си!
Не съм уцелил просто форума и сайта в който се обясняват нещата, а колко загубено време като се сетя по 20 часа на ден в търсене на повече информация!
Не знаех че когато стоката си е моя, парите не идват при мен при продажба, и еМАГ се разпорежда с моята стока! Вярвах че като продавам и то само през куриер като Еконт който е на 50 метра от мене, парите ще ги взимам през тях, а ще внасям процентите към еМАГ в тяхна сметка по банков път!
Похвално е щом съм само аз който не е разбрал всичко което се изисква при създаване на фирма и започване на бизнес за пръв път!
Знам че всички хора в България продават само онлайн и на друго не разчитат и са набрали скорост и имат опит.
Едно беше през тези години когато си правех планове, а когато момента наближава стана едно тегаво а и риска от цялото това нещо се засили много!
Аз хем комплексно и компетентно намерих регистрация на фирма през адвокатами.bg уж всичко накуп и ясно се оказа че още неща ми искат и сигурно ще продължат в същият дух! Та кой, кой човек ще знае всичко където ще излезне при регистрация на първа фирма! А и кой би смогнал на всичко като вноски такси неща които изисква един бизнес всъщност го убиват още преди да започнеш дейност !!!! Има някакви проблясъци на помощ от вида на като някой друг месец гратисен период и др. които да олекотят удара който поемаш при още веднага със стартирането!
Правил съм стотици постановки и какви ли не варианти съм си представял и съм ги преосмислял преди да скоча!
Но естествено че скочих и връщане няма.
Нали всеки казва който няма смелост да се реши, той няма да прокопса.
Еми дано се стигне до затвор а не до изземане на имущества на роднини понеже на мое име нямам.
Благодаря ви че получих негативни напътствия.... Ами то аз още в банката извиках и се бях почти отказал от количеството бумащината при плащане таксата и вкарване на капитала.....
Но то си е човешко ! Никой няма да си каже откъде и как му пада келепира, макар че с много труд е било постигнато всичко всъщност!
Аз съм лесен не ме мислете! Скочих понеже вече нямам желание за нищо на този свят от години насам. Всичко ми е безинтересно!
Просто намерих много приятни цени в сравнения с цените у нас, но те са сформирани на база заплати осигуровки разходи и т.н.
Аз съм си сам! Нямам семейство да храня! А и Парите от малък не ги обичам, а ги мразя! И се надявам на печалба малко над 1000-та лева разходи! И 100 лева да е пак ще е добре за мене, дори и само по толкова да се печели всеки месец напред! Така че мечтаех да продавам нещата си на най-достъпната цена у нас и то с печалба от 2-5 лева от доставната цена до вратата ми!
И ще чакам спокойно някой да дойде и да ме утепе
…. Да си мислиш, че може да си ми конкурент, на база 'старанието' което си положил до момента. Като не уважаваш твоите пари достатъчно, поне имай достатъочно уважение към интелекта на конкуренцията ти да си зададеш простия въпрос като "Мога ли с нещо да ги бия и ако да - с какво", ….
Extended,
разбира се че може да усетиш конкуренцията най-сетне! Каква ли конкуренция ще си ми ти освен ако нямаш търговска марка! Аз съм готов и на вариан собствена търговска марка но създаването й е сложен процес и за мене макар да съм графичен дизайнер! В моята сфера на търговия съм видял пропуски не един и два на които ще наблегна аз да нямам такива! Това да мислите само за парите как да изкарвате повече че да има да се "плюска и порка" всеки ден!!!! Ако това за вас е целта в живота и не се поставяте на местото на клиентите, то аз ще се! Коли, къщи и други неща които вас ви интересуват толкова много мене не ме интересуват че да товаря цените и заради това!
Представям си как се терзаете и разкъсвате вътрешно когато трябва да продадете на роднина или познат, приятел нещо но на по-ниска цене! В доста ситуации Сигурно казвате че не става или пък ги избягвате толкова майсторски с бизнес термини …. леле, леле!
Ако така неприятелси и дружелюбно отговаряте и на децата си то не се чудете защо и те както и аз съм си променил отношението!!!!
Светльо,
Брей Много смях 2 дена, много се смееш, но тук комшията ми от 2-ро районно като видя какви неща търсиш да закупиш не остана безразличен към тебе
Колкото до гаранцията 2 години и нямам сервиз като начало! До 2 години не връщам пари а заменям същия продукт със същият нов! И то на момента ако имам в наличност или до 6 дена от Китай с друга стока по въздух или да закупя продукта дори над моята цена от някой който също го предлага в БГ! 30 дена за сервиз е лудост, после месеци до производителя!!! Аз съм го изпитвал това същото нещо и на никой няма да го приложа!!!!! Казвам ви аз за пари не ламтя!!!!! На мене ми е най-вече някой човек да е доволен, спокоен а не да сте принудени да вдигате цените за да преодолеете процентите на еМАГ или на кой друг подобен и да товарите хората с цена за продукт който няма как да струва толкова много!!!!
Погледнете огледайте се за какви боклуци от по за 60 лева реална цена някои искат 180лв. че и нагоре!!!!
Похвално е че се присмивате на мен! Но вас ви правят за смях!!!
Елате ми в мои води (тези съм обяснил че не са моите) да ви оплюя и осмея и аз че е най-лесно
Имам роднини всякакви известни, даже много известни .... артисти, актьори, в МВР, в парламента, в Министерски съвет, министри почти всеки мандат (че почти едни и същи се избират).... и т.н. И един път не съм ги използвал молейки ги за услуги, за помощ както повечето от вас биха сторили!
Много съм прост и аз си го знам това, а и също знам че съм и други неща и то пак така от малък и не се обиждам