От: Exact match-a умрЕ
Разрових се из темите и виждам, че и други колеги са пострадали. Само, че при мен пострада ( за трети път ) главния ми нишов сайт, в/у който съм използвал и всички сео сервизи, които продавам в "пазар". Интересното при мен е, че когато пресиля линкбилдинга получавам пеналти и първия път от 2-ра страница ме върна - 50/100 позиции назад, като след седмица/10 дни отново бях, на въпросната 2-ра страница, но на по-горни позиции. След известен период придружен с неспиращ линкбилдинг отново опитах да надхитря google , като пробвах 2-3 стратетии, които явно са дошли в повече за алгоритъма на big G. и отново имах пеналти, пак за около седмица. Какво направих... Добавях си статии и си продължих билдването на беклинкс така, сякаш нищо не е станало. Отново си върнах позициите, но този път бях на въпросната и така очаквана 1-ва страница, като позициите ми "денсиха" от 6-7 място и накрая се забих на 3-то. Сега отново имам пеналти, но този път според мен е от няколко сервиза наведнъж, абе т.е пак пресилване... Резултатът беше очакван, но все пак без да пробваме различни стратегии няма как да знаем и да научаваме повече, нали? Както каза един колега преди време - По-добре правете нещата бавно и качествено.. Какъв е изводът, които си направих:
1. Не прекалявайте в стремежа си за беклинкове. По-добре по-малко, НО качествени.
2. Ако имате наказание не се паникьосвайте! Продължете да добавяте качествено съдържание в сайта си и разчупете/редуцирайте линкбилдинга си.
Поне при мен действа.
Ще се радвам и други колеги да споделят мненията си!