Чак милиони не знам, ама хиляди със сигурностМилиони сървъри имат
След последните промени, при които спряха възможността за подсилване (boost) на споделените публикации и дори на албумите, как правите подобен тип реклама?
АЗ ги използвах доста, защото в един албум може да сложа по 1 снимка на 100 продукта и така клиентите ги разглеждат и същевременно си правя реклама на самата ФБ страница и се правят повече лайкове отколкото при директната реклама, където изпращам клиентите извън ФБ - към сайта, за покупка. Сега има ли подобен род алтернатива или? Старите ми споделени постове, които са boost-нати все още вървят, тъй като са одобрени, увеличавам бюджета и се показват, но предполагам ще е временно, защото нови такива не мога да правя. При споделяне на готов албум със снимки или дори при публикуване на нови снимки в албум - не мога да подсилвам. Мога да подсилвам публикации на само 1 снимка!
Какви са новите възможности за реклама според вас?
Да ти кажа на мен дори не ми е направило впечатление, че са променили това - просто има повече от един начин да вкараш поста в Ads Manager-а и аз ползвам и трите, като този който описваш е най-праволинейния, не задължително и най-удобния.
Вариант 1: Постваш си поста на FB стената, кликаш с десен бутон на часът на публикуване, отваряш поста в нов прозорец и гледаш горе URL-то има един номер накрая, който е номера на поста. Като си в Ads Manager си дублираш един от старите Ad Set-ове или правиш нов, няма значение, влизаш на Ads таба, даваш едит на рекламния пост, ако има такъв в сета, или натискаш да направиш нов. Избираш коя FB страница искаш да ползваш, имаш избор дали да направиш нова реклама или Use Existing Post. Избираш един пост, и можеш да избереш поста си през падащото меню, или по-лесния начин е просто да копираш пост URL номера в съответното поле. Излезе ли ти поста в preview полето, значи си на прав път. Понякога като пейстнеш номер на пост не го отчита и ти дава грешка тип "Няма такъв пост, да не би да имахте предвид номер еди-кой-си", копираш новия номер и го пействаш - не знам защо се получава при някои страници грешката, но като копираш новия номер, който ти дават, пак ти излиза правилния пост.
Също можеш да пуснеш Dark Post-ове като натиснеш на плюсчето, вместо на Use Existing Post. Не съм пробвал дали можеш да публикуваш директно албуми през тази опция, но е доста вероятно да може.
Другия ти вариант е през Page Post под-раздела на Ad Account-а. Влизаш си в Ad Account-а, пишеш горе в търсачката Page Posts, избираш горе от ляво коя страница искаш да управляваш, публикуваш през там нормален пост или Dark Post( такъв само за реклама). Пак не съм пробвал дали става за албуми, тъй като има и по-лесни начини да ги пуснеш/буустнеш, както обясних по-горе, но шанса да може е по-голям отколкото да не може. Като постнеш нещо в Page Post секцията, ти излизат статистиките за него + Post ID. Това пост ID е същото като Post URL ID-то, просто го копи пействаш в Use Existing Post в Ads Manager-а и си свиркаш.
Сигурно ти звучи малко пипкаво, но като цяло бих казал, че е дори по-удобно отколкото директни да си буустваш поста, тъй като имаш възможност да си натроиш предварително таргетирането, вместо после да едитваш ад сетовете един по един.
ЕДИТ: Ако ползваш Вариант 1 - имаш възможност да сложиш Call to Action бутон и подобни благинки само първия път, когато публикуваш нов пост в Ads Manager-а. След това поста от Post ID-то се локва и независимо дали си сложил Learn more/Shop Now бутон или не, после не можеш да махнеш/сложиш бутона, тъй като вече третира поста като рекламен криейтив. Просто да го имаш и това предвид.
Пробвах преди минута да направя нов албум и да го Boost-на - получи се веднага, дори по лесния начин през страницата.
Има два варианта:
1. Не пускаш албума правилно. Когато вкарваш албум за Boost-ване, просто го форматирай като пост.
1.1 Влизаш си в страницата
1.2 Цъкаш на полето за писане на текст
1.3 Цъкаш на бутона Photo/Video
1.4 Цъкаш на Add Photo/Video( не цъкай на Create Photo Album)
1.5 Вкарваш си снимките
1.6 Пишеп пост текста
1.7. Публикуваш
1.8 Буустваш през Boost Post бутона или през Ad Account-а с Existing Post + Page Post ID
1.9 Черпиш една бира
Този вариант като визия и функционалност е буквално 1 към 1 като ако го форматираш като Album, така че не би трябвало да породи някакви промени в това как рекламираш нещата ти.
2. Вариант две е страницата ти да се е бъгнала или да са ти блокирали достъпа до опцията на нея. Съмнява ме да е второто, по-скоро първото. Или чакаш да ти се оправи бъга от само себе си, или си правиш втора страница, от която да си рекламираш междувременно.
Понякога се случва някои от рекламните опции да засекат. На мен ми се е слчувало да ми дава да не ми дава да бууствам постове въобще през страницата, но да мога да ги пусна заобиколно през Ads Manager-а. След това се оправя, но отнема 2-3 дни чаканица.
Ако горните ми предложения не проработят им драсни едно мейлче на Facebook съпорт-а.
Поздрави!
Ще пробвам след малко, иначе мисля че ще стане така с нов албум. Но при споделяне на стар албум на стената и да го буустнеш, със сигурност не дава вече.
Едва ли някой седи и търси постове против Бойко , че да ти накаже профила. Някаква автоматична защита е , я снимката е била репортвана преди това , я е предизвикала някакви негативни реакции. Пробвай да промениш малко снимката , ако това постваш , примерно да я резнеш малко или добави емотиконка върху нея и едва ли ще има проблем.Какъв рийч, бе, браточка? За една седмица ми изгоряха три профила, само задето съм изразил капка съмнение в компетентността на управляващото ни правителство. По бай Тошово време имаше повече свобода на словото...