Не е голяма хвалба да знаете какво е MAC (Media Access Control) адрес. Тоа че за Вас е толкова чудно, не значи че за другите е. Уникален е и се тълкува като лични данни от няколко години (
https://www.cpdp.bg/index.php?p=element_view&aid=1705) .
"...
Относно поставеният въпрос: „Налице ли са основания да се счита, че разпознаването на МАС адрес попада в обхвата на специфичния надзор, осъществяван от Комисия за защита на личните данни?”
До толкова, до колкото разпознаването на Media Access Control адрес в конкретна хипотеза може сам или съвместно с друга допълнителна информация и данни да доведе до идентификация на конкретно физическо лице, същият може да попадне в категорията „лични данни” по смисъла на чл. 2, ал. 1 от ЗЗЛД и в тази връзка, считам че попада или би могъл да попадне в обхвата на специфичния надзор, осъществяван от Комисия за защита на личните данни...."
Между IP и MAC адрес аналогия не се прави, но и двата са достатъчно ясни идентификатори за да се тълкуват, като лични данни. Вие нещо не сте дочел, което не пречи да си показвате тъпотията
. Достатъчно "уникален идентифификатор" на мрежовия ти имтерфейс е за да се ползва и като доказателство в съда, ако се наложи. Ползвано е, наред с IP. Не знам къде съм отрекъл, че потребителите си дават доброволно личните данни макар че, когато става дума за IP го даваш, щеш или не щеш (освен ако не ползваш някоя виртуална мрежа, прокси и т.н., където пак го даваш, но на "посредника")
Като гледам тук май Вие сте най-неорентирания, съответно с мение за компетентност. Не ми отговаряйте, наглостта върви със съответната тъпотия, така че знам какво можете да кажете.