От: Google се готви за мобилен "Армагедон", подгответе се и вие
В крайна сметка, поне от сайтовете, които разполагам и имам наблюдение, включително и няколко на Английски език всичко това се оказа същото като предишния ъпдейт, където сайтовете, които се зареждаха бавно щяха да бъдат наказвани т.е. една голяма приказка, която просто целеше да накара голям брой собственици на сайтове да си направят мобилни версии. Това не е лошо де, все пак голям брой хора използвал мобилни устройства за да сърфират и трябва да им е удобно.
От друга страна рекламите и купуванията от телефони и таблети са доста малко и хората предпочитат да ги използват като развлекателни устройства, сърфиране на интернет и facebook. Но пък ми направи впечатление, как някои мобилни приложения, т.е. такива в Google Play направиха огромен скок в графата поръчки и приходи, но става въпрос за приложения, които са различни от сайта и са създадени за да са удобни да се поръчват продукти оттам чрез телефон. В крайна сметка както и предишния "ъпдейт" за скоростта на зареждане се оказа печеливша за крайните потребители и по-скоро губеща(инвестиции в мобилни версии, като в някои случаи е възможно това да е печеливша инвестиция) за доста уебмастъри.
Защо смятате, че основната дейност на Google е бил проблемен? Пробвал съм различни търсачки, нито една не се доближава до нивото на Google. Вярно, събират огромна база от данни за потребителите си, но поне използват част от тях за да не по-лесно при търсенето на определени данни. Помня едно време когато търсех Django винаги ми излизаше филма, но след 5-6 пъти посещаване на документацията на Django framework вече го нямам дори и в топ 10 на резултатите
P.S Project FI е адски различни нещо и статията, която си линкнал е невярна. Project FI ще работи, поне засега само за Nexus 6 и винаги ще използва най-силната мрежа около теб Wi-Fi --> 4G LTE --> 3G --> 2G, като ще използва мрежата на Sprint и T-Mobile. Също така цената е 20$ за неограничени разговори в страната и неограничени смси навсякъде, но пък няма неограничени мобилни данни и цената е 10$ за 1GB интернет(+10$ за всеки следващ 1 GB). Така че дори и в България е възможно да се намерят по-добри условия за по-евтини пари.