Google “Panda” Algorithm Update

От: Google “Panda” Algorithm Update

Интересното е, че практически всеки потребител е отварял тия големи акули, знае за тях и тн.
Защо тогава не се връща при тях да разгледа ами отива в Г да търси за даден продукт?

Панда ъпдейта е много зле, но сам сигурен че ще го оправят. Идеята им е добра да махнат скрапарите, но е лоша идея да очакваш че целия интернет се състои от бран сайтове и текива на по 10+ години.

Интересното е, че практически всеки потребител е отварял тия големи акули, знае за тях и тн.
Защо тогава не се връща при тях да разгледа ами отива в Г да търси за даден продукт?

Панда ъпдейта е много зле, но сам сигурен че ще го оправят. Идеята им е добра да махнат скрапарите, но е лоша идея да очакваш че целия интернет се състои от бран сайтове и текива на по 10+ години.
Май покрай сухото изгоря и зеленото. :)

Но е истина, аз ако знам, че продукта, който ми трябва го има в амазон или дурги такива, няма да ровя в Гугъл, да го търся, а направо си отивам на амазона или и-бейя и подобни. Ако това продължи и тези резултати се запазят Г ще бъде предкачан, тъй като потребителя ще знае какво ще му покаже в топ 3 местата. :) Което реално пак ще обезмисли Г като търсачка и сайт носещ лесен начин на ориентиране на даден потребител.

Мисля си, че сега е времето Yahoo и Bing да натиснат малко, когато Google се дъни и то яко. Ако сега не се предприеме нещо, друг шанс ще им дойде може би след доста време. Реално с тзаи простотия могат двете по-малки търсачки да отхапят по-голям пазарен дял. Все пак хоарата си гледат качеството на сърча, това което Google не предоставя последно време. ;)

Мисля си, че сега е времето Yahoo и Bing да натиснат малко, когато Google се дъни и то яко. Ако сега не се предприеме нещо, друг шанс ще им дойде може би след доста време. Реално с тзаи простотия могат двете по-малки търсачки да отхапят по-голям пазарен дял. Все пак хоарата си гледат качеството на сърча, това което Google не предоставя последно време. ;)

Ще бъде страхотно да се поразбие монопола, но ще трябва и да се обърне внимание на оптимизацията за Yahoo и Bing. Сега май всички напъваме само за Google и резултатите в другите две са меко казано извънземни (за бг говоря).

И как се оптимизира за Yahoo и Bing ? Каква е разликата сравнена с G?

И как се оптимизира за Yahoo и Bing ? Каква е разликата сравнена с G?
Повече спам май и поне директориятя им е платена, а не като Dmoz, която в момента е пълна с никави сайтове, стари сайтове на фри домейни и такива заразени с вируси. Което даже не знам колко е оферта да си там вече. Да не говорим за ревюто, което чакаш с години.

Забелязал съм, че при другите 2 големи търсачки линковете (като навсякъде), името на домейна, и добре подбрани тематични страници и контенти са важни. Почвам с линковете, защото не мисля, че са по-чувствителни от Google-ските алгоритми. Но е факт, че всяка си търси стойностното във всеки сайт.

Дано се поразбие монопола, било то навън или тук при нас. В интерес на истината, никоя търсачка не е правила сериозна кампания тук в БГ. Имам бегли спомени за Bing, но мога и да греша. Всеки истински предприемач знае кога е момента да действа. Мисля, че сега е момента и за двете. Все пак виждаме колко недоволни уебмастъри има. Щеше да е добре да сложим и анкета си мисля, дали новия алгоритъм ни харесва, ама май отговорите ще са ясни.

В интерес на истината, този алгоритъма са го правили на база проучвания между потребителите си. Поне така правят професионалистите. Никой, колкото и да е добър, не прави нещата на сляпо. Даже и да го прави винаги би му било полезно да погледне някоя друга статистика, за да не издъни положението.

Монопола на Г си е ОК. Така поне знаеш на кой гявол дупе да даваш. Монопола на Г е много по добър от монопол на Майкрософт например. Сега помпаш например Адуорд и друго не те интересува ако разделят пазара за реклама ще се плаща по три

Чувал съм че трафика от yahoo е по-слаб в сравнение с този от Google, но за сметка на това се правят овече продажби, ако знаеш как. А и някой твърдят, че е по-лесно да си в top 3 на Yahoo сравнено с Google. Аз специялно не съм никъде, така че не знам.

Горе