Google Adsense - Всеки може да прави пари от онлайн реклама

Да. Нормално. Все пак си в социална медия и хората нямат време и желание да четат. Не си в Уикипедия. И първосигнално, ако картинката хване окото, и е доста уцелила потребителя по интерес, вече се зачитат. Ако и това му допадне - клика. ;)
Но може да е и едно изречение с подложка само текст - също понякога работи добре. Важно е дали ще го хване алгоритъмът и ще го бутне напред. Фейсът първо пуска на малък брой рандъм хора. Ако те имат интерес, фейсът пуска на по-голяма аудитория.
Не мога да кажа дали картинката подсилва това или не, но наистина много зависи от вида на поста. То може да се тества един пост само с текст и същият пост по-късно с текст плюс картинка - за да видим кое дава по-добър резултат.

За много години, колеги! При вас как е Адсенсът януари месец? Питам, защото ноември и декември Адсенс за Ютуб ми даваше по 8,50 - 9,50 лв "похарчени от рекламодатели за реклами" (съответно по около 6 за мен), а сега е смъкнал повече от двойно. Наистина не мога да му хвана спатиите на това нещо - видео с 40,000 гледания декември има примерно 220 лв, а видео с 45,000 гледания януари има 120 лв.... Това нормално ли е и да се надявам ли на подобрение? Или може би заради "Черния петък" ноември и Рождество през декември, са давали повече кинти?

Поздрави!

Нормално е, януари е най-слаб откъм реклами. И при мен падна доста RPM, но го отдавам на факта, че хората се изръсиха покрай празниците и сега никой нищо не купува.

Нормално е, януари е най-слаб откъм реклами. И при мен падна доста RPM, но го отдавам на факта, че хората се изръсиха покрай празниците и сега никой нищо не купува.
Предполагам освен януари също да очаквам кофти месеци и да кажем юни и юли, когато масата хора са по почивки?

Предполагам освен януари също да очаквам кофти месеци и да кажем юни и юли, когато масата хора са по почивки?
Не особено, януари и февруари са най-зле.

Не особено, януари и февруари са най-зле.
А забелязал ли си да има някаква разлика в парите заради скоростта, с която в твоя случай дадена статия набира четения? Имам предвид примерно, ако една статия за един ден избухне и направи 50,000 четения да изкара повече пари, отколкото ако ги направи за 3 дена? Защото поне в Ютуба имам такова чувство, че видео, което в деня на пускане направи 40-50 хил. гледания, изкарва повече пари от Адсенс, отколкото такова, което направи същата гледаемост, но да кажем за 3-4 дена.

А забелязал ли си да има някаква разлика в парите заради скоростта, с която в твоя случай дадена статия набира четения? Имам предвид примерно, ако една статия за един ден избухне и направи 50,000 четения да изкара повече пари, отколкото ако ги направи за 3 дена? Защото поне в Ютуба имам такова чувство, че видео, което в деня на пускане направи 40-50 хил. гледания, изкарва повече пари от Адсенс, отколкото такова, което направи същата гледаемост, но да кажем за 3-4 дена.
Зависи на какви хора показва рекламите - възраст, местоположение, интереси. Ако посещенията са от Гугъл и Адсенса е най-силен, от социалките най-слабо. Факторите са много, няма точна формула :)

Горе