От: От: Google Adsense - Всеки може да прави пари от онлайн реклама
Ти сериозно ли? Това какви сайтове и какъв трафик - български или чуждоезични?
Не мисля че за 2-3 к посетители се изкарват тия кинти.
Искам само да уточня първо нещо преди да продължа.
Цените ги упоменах за сайтове, не за видеа. Там е друго.
Чуждоезични, разбира се :Д
USA има RPM от 5 до 30 евро. Ако си в някоя от невероятните ниши стига и до 50 евро.
Германия, UK, Нова Зеландия и другите от Tier1 имат RPM от 3 до ~9 евро. Поне при мен де.
Погледнете в
http://www.spyfu.com/TopListAll.aspx
Едвали има някой, който е търсел ниша и не е ползвал SpyFu, но май малко знаят за листинга с топ ключови думи, ниши и т.н.
Съвсем спокойно се изкарват от международен трафик по 3-5 евро за 1к импресии.
Американски кликове съм виждал от 0,10 до 1,70euro май максимум... правете си сметката
Ако имаш повече американци и нишата Ви е хубава, естествено ще е повече.
България със своите максимум 0,10евро за клик на бг реклама (а обикновено е 0,05, въпреки че съм виждал и 0,20евро на клик, но на англоезична реклама) ... дори и с 5% CTR (което е добре, но обикновено за повечето сайтове трудно става повече от 3,5%) пак си е 5 евро.
Проста сметка:
Views*CTR*CPR=RPM
1000*5%*0,10=5
1000*3%*0,05=1.5
А ако имаш англоезичен сайт, обикновено е
1000*3%*0.30=9 евро
(естествено процента може да варира, но също и цената за клик)
Ако все още хората наистина не вярват: ето Ви снимка от аналитика (които, както знаете, отчита малко по-малко). Снимката е от преди няколко месеца и е за един месец. Нямам как да дам от адсенсе, тъй като последния месец реших да се оям, и като видяха, че искам да ми дадат 1к евро, взеха че ме суспендираха...
(Както казах, сайта е англоезичен, най-големите пари идват от Америка, нишите са няколко, и предпочита да не ги споделям Има минимални черни магии - купуване на трафик и предимно white hat seo - indexing, linking, social stuff, submissions, etc.).
А, оказа се, че мога да видя RPM по държави, но само за конкретна страница. Ето пример:
Произволна страница, наблюдавайте тези държави с над 1к импресии, така статистиката е най-точна.
Така,
относно видеата. Тубата бая обира от каймака.
За американски кликове на видеа повече от 0,09цента никога не съм виждал в адсенс. Обикновено е по-скоро 0,07цента за американци и към 0,03цента за другите... дори не знам дали не са долар цент, че отчитането им между youtube и adsense се разминава драстично понякога.
Но там е по-различно, тъй като обикновено процента кликове е по-голям, отделно имаш и задължителни реклами в началото, дето не можеш да ги прескочиш (освен ако нямаш адблок).
Иначе, според мен и моите статистики, големите в тубата (=3, jenna marbles, philip de franco, vlogbrothers, vsauce, т.н.) имат по 3$ RPM. Тъжно нали? Но правят по 3мил. преглеждания на всяко видео => 9000USD на видео.
Дори и да приемем, че определен процент заминава в тубата, а друг процент ползват адблок, съм напълно сигурен, че правят по минимум $7к на видео. Не забравяйте, че трафика им е предимно Американски.
И тъй като темата беше за тубата, ето ви снимка как са там нещата (период от 2 месеца, малък gaming channel с едно видео което е малко по-известност.. по принцип съм намерил един доста добър начин човек съвсем честно да си генерира добри приходи от видеата, но това може да е в някой гайд )
Колеги, снимките ги качих нито да се фукам, нито да търся слава или нещо подобно.
Просто ми писна да слушам как хората не можели да извадят някой лев от сайтове или от тубата. И как адсенсе не плащали повече от 2евро RPM.
Е, плащат, но това горе е след 2години в системата им. Хората очакват веднага всичко да им потръгне и след половин година се отказват.