От: Google Panda 4.0
Бях го писал и преди в една тема:
SEO-то в познатия ни вид умре, да ме извинят хората, които се занимават с това, от тук насетне всичко в голяма степен е маркетинг.
От тук насетне трябва:
- Да се отдели възможно най-голямо внимание на потребителя, за да може той да се върне отново в твоя сайт, без да използва гугъл.
- Всеки, който е влязъл в твоя сайт през гугъл, то той трябва да е доволен и да знае, че нужната му информация ще я намери при теб, за да се върне отново.
- Сайтовете трябва да са бързи, интуитивни, подредени и изчистени, но да рекламите да бъдат достъпни, освен ако потребителите не се научат, да плащат такса за ползването на сайта.
- За онлайн магазините... разчитането за добро позициониране в гугъл е безплатна реклама, но се вижда, че има големи проблеми и отново трябва да се търсят варианти с маркетинг, реклама и PR, защото гугъл вече не носи сигурност и стабилност.
- До сега всичко се правеше за да е доволен гугъл, сега трябва да се прави за да е доволен потребителя, убеден съм, че гугъл ще го оцени и един ден ще берем още повече плодове на нашия труд.
Това са моите виждания с тоя ми ти жужъл... не може да разчитаме на него вече, трябва други методи да използваме и ще се радвам ако обсъдим, как да заобиколим трафика от гугъл и да използваме директен такъв?
Всички искаме потребители и да печелим пари, какво искат потребителите? Искат точна кратка и ясна информация, искат преживяване, искат всичко да е интуитивно (въпреки, че не го осъзнават)... А къде е гугъл в цялата схема? Никъде (освен адсенс), защо тогава обръщаме толкова голямо внимание на гугъл?