...к'ви хората сте бе братче!?...
Аз да ти кажа друг освен твоя пост, като спам не видях, ама за да станем двама със СПАМА, ще те попитам...
Кой точно се заяжда само не разбрах? Та нали това е форум и всеки си носи кръста за това, което е постнал. Много ясно, че ш'е има и критика, не знам кое исказване ви се видя толкова негативно та да подскачате веднага? И значи казваш ни е яд зарад' качествата му? Когато изразаяваш такова мнение първо се замисли малко, защо има хора дето не правят изказвания от сорта "уаоооо велик дизайнер, уникален, неповторим и т.н."? С'а аз пак да те питам, я ми кажи на кои качестава по точно да завидим, а? На тия мазаници дето е изпльоскал по цялата тема ли? Ми на мен и един правилно реализиран проект не ми се намира тук, само работа за упражнения а той тръгнал да изкарва пари от това. Иначе и претенциите, и държанието на младежа са, като за велик дизайнер, а пък недай си боже някой си позволи да го изкритикува - маалиий става страшно.
Виж сега, ако за някои хора уникален дизайн е да свалиш 2-3 картинки от нета, да ги наблъскаш с ефекти и да ги наредиш във Фотошоп, за много други не е, и той всъщност си получи мненията преди време от един друг форум за дизайнери. Та какво всъщност е дизайн а? Аз пак да те питам, ти като го защитаваш така ревностно как се ориентира, че е неповторим, уникален и къ'в беше там дизайнер, сравни ли му нещата някъде другаде... изобщо какъв точно дизайнер е?
Уеб да е?... Не ми се верва, за уеб дизайнер се иска освен владеенето на Фотошоп да отбираш и по малко от HTML или PHP, CSS, Flash, AS, JS и др. подобни и необходими, аз тука такова нещо не видях, а той дори тръгнал да взема поръчка за дизайн да Worpress и какво стана... всички видяхме резултата. Поне да не лъже хората а да си каже, че ще се поупражнява върху техните теми за проекти па' ако искат в знак на добра воля ще дадат по нещо.
Графичен дизайнер да е пак не ми се верва -що ли? Ами защото за да се наречеш такъв, освен Фотошоп трябва да владеш и някоя друга векторна програмкa, че мо'е и да ти потребва, например като Illustrator, Corel, InDesign, да познаваш и да умееш да използваш поне основните цветови профили, да правиш разлика между RGB и CMYK, да си наясно поне с елементарни неща, като нарпимер с какво DPI се прави една визитка, да знаеш горе-долу технологиите за печат за да можеш да изградиш правилно файловете, да си си калибрирал поне веднъж мониторчето а не да акаш каквито си щеш цветове, когато някой ти е поискал нещо и други такива дребнички нещица. Аз да ти кажа и тука такова нещо не видех. Сега представи си, че имаш фирма и искаш да си пуснеш 1000 реклами брошури, наемаш пича за дизайна, той ти прави нещо пуска ти го а ти си във възторг, на какъв велик дизайнер си попаднал пък и евтино си плащаш, вземаш файлчето и така щастлив тичаш до печатницата за да си го изпечаташ и после да се похвалиш на баба си каква хубава брошура имаш. Нямаш търпение на другия ден да си ги вземеш, тичаш пак до печатницата и там... опааа... едно цветно петно, ама то що така! Е що ли?...
Лого дизайнер да е?... И тук не ми се верва да съм уцелил. За фирмено лого си има специфични изисквания как точно да се изработва и представя, които аз не виждам в нито един представен проект тук. Само прост пример: Я ми кажи ако някой от ползвателите на така наречените лога, сътворени в тая тема, утре реши да си го отпечата за рекламен билборд да речем, за да се идентифицира с логото си и да привлече по-големи рекламодатели, какво ще излезе от логото а? Събери 0+0 и кажи на какво е равно? На нищо е равно! Абе то щом не се прай разлика между лого и украса за хедър примерно, работата е повече от ясна.
Офф мани, че само се дразня и ме караш да праскам бутони у 5:00 ч. и то след студентския празник. В случай, че не си ме рабрал/ла ако искаш избери ми някои от постнатите проекти тук за да ти онагледя толкова много изписаното, че ми писна.
Момчето може и да има някакви умения ама е доооста рано да се каже, че е дизайнер камо ли пък уникален, неповторим и дрън дрън....
Само да ти дам пример. Виж radev (или други колеги от форума), човекът има организация, екип, сертификати и т.н., ама къде видя да се бие в гърдите колко велик дизайнер е.
Та к'ъв е извода?: Когато решиш да даваш такива сърцераздирателни мнения и да обвиняваш хората, че си късат ризите от яд заради неоспоримите качества на еди/кой/си, земи преди това се поогледай малко.
Нищо лично към никой!
П.П. .... и не! АЗ НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ СЪМ ДИЗАЙНЕР!