От: help за редирект с javascript
И аз не ти препоръчвам JavaScript redirect, освен ако не целиш doorway. Всъщност, като се замисля не ти трябва никакъв redirect.
Ето как според мен можеш да го направиш нещата:
1. Посещаваш
http://ip.ludost.net и си взимаш данните за които държави ти трябват в някакъв сравнително удобен формат (можеш дори да си направиш периодичен авто-get за обновяване на данните за мрежите)
2. Правиш си mysql таблица със следните полета (колони):
id int(4) auto_increment unique - това поле не е чак толкова задължително
ip1 int(4) - Тук е мястото за началото на мрежата, но IP-то трябва да не е изписано като четири еднобайтови числа, а като едно четирибайтово
ip2 int(4) - Тук пишеш същото, но за края на конкретната мрежа
country varchar(2) - Тук с двубуквено съкращение записваш в коя държава е конкретната мрежа
3. Преобразуваш данните от споменатия сайт и ги вкарваш в споменатата таблица.
4. Когато ти трябва да провериш дадено IP от коя държава е правиш следното
4.1. Превръщаш IP-то на посетителя в четирибайтово число
4.2. Правиш следната mysql заявка (ip - IP на посетителя; location - името на таблицата с данните)
select country from location where ip>=ip1 and ip<=ip2;
Пробвал съм с текстов файл, но лагва много. Ето защо е добре да се прави с mysql, тъй като при потърсването на данните правиш само една заявка.
4. Споменах, че не е нужен redirect, защото просто можеш да бутнеш английското/българското съдържание в страницата чрез променливи, ако е наистина динамична тази страница.
А ако си на обикновен html хостинг, трябва ръчно да си играеш да събираш данните за ip мрежите. Този може да доведе до лаг на посетителите на сайта, тъй като тук проверката ще е бая лагава, а и ще се изпълнява на клиентската машина. Естествено, може да се пробва и нещо с ajax, но по тази тема не съм достатъчно компетентен.
Ако имаш възможност да ползваш php на конкретния хост, но не можеш да реализираш гореспоменатото от мен, срещу скромно възнаграждение мога да ти свърша работата. Тази система си е моя разработка, но нямам нищо против да я споделя, като естествено я попреработя за конкретния случай.
П.П.:
Всъщност е добре да се направи и ръчно задаване на езика чрез get променлива в url-то. От страницата без такова задаване трябва да има линкове към всички езикови версии. Така ще има възможност за ръчно превключване, а и ще помогнеш на търсачките да индексират всичките ти страници във всичките ти езикови версии.