Като отвориш сайта пише, че изпълняваш дейности, което ти дава точки, които заменяш за награди в хода на играта. От това на мен не ми става ясно как въпросните ти дейности могат да генерират приходи за сайта, достатъчни да задоволят собствениците и да ти купят наградите.
По принцип е възможно да съществува сайт, работещ на загуба и даващ безплатно на потребителите иначе скъпа услуга - YouTube. При YouTube явно има фактори, които са накарали оригиналните собственици да го развиват докато е бил на загуба, а после Google да го купят и да продължат да го дундуркат пак на загуба. YouTube е информационна медия без аналог, и ако се задълбаеш малко ще установиш, че в съвременния информационен свят медиите са много ценна "стока" за определен кръг от хора. Можем да приложим тези принципи и да се запитаме дали HolaPrize има потенциал да бъде една такава ценна медия.... аз обаче съм някак българо-скептичен.
Преди време имаше един подобен сайт
Ятото. Даже са писали някъде през 2015 за тях в
24 часа:
Работили са още година след това и са
преустановили.
В повечето случаи сайтовете с обещания за печалби са директно скамове и съществуват с идеята да съберат максимално количество пари от потребителите преди да изчезнат. Кой знае колко хора са се набутали в такива сайтове (и аз някога за 20 лв), пък ти си викай какви сме били българите и как едва ли не трябвало да сме по-наивни и да не си задаваме въпроси. Ако все пак HolaPrize раздават наградите, то пак остава този въпрос - до кога? А дори по някаква много рядка случайност да имат работещ бизнес модел, тогава въпросът ще е дали няма да е по-добре младите кандидат-предприемачи да развиват малко по-сериозна дейност от това да цъкат по рекламки по цял ден.