Re: От: iPhone 5S
След 2 бъгави андроид боклука (първото галакси като излезе, после htc desire през 2010/2011) спрях да проявявам каквото и да е било любопитство за това недоразумение, наречено мобилна ОС.
То не бяха блокирания на телефона, рестарти, отказ за отваряне на нейтив приложения като Gmail приложението. Лагове, проблеми със снимки на контакти, проблеми с входящи повиквания. Загуба на звук (понякога телефоните само вибрираха при повикване, като принципа бе случаен).
Да не говорим, че имаше версии на андроид (като още има нови модели телефони, които се продават с тези версии - 2.х), които не позволяваха приложения да бъдат инсталирани/премествани на картата с памет, и така с вградените 256МВ/512МВ памет ставаше проблем.
Да споменавам ли и липсата на поддръжка на флагманските телефони на почти всички производители на смартфони с андроид?
Изключение в това е само Нексус. Всичко останало - има поддръжка до година, най-много две. Като 2те години са по-скоро изключение.
Ами вирусите? А огромното количество приложения с некачествен дизайн/UI?
Всичко това под марката Apple липсва. И затова давам с по 100лв отгоре за iPhone (спрямо цената на актуалния модел от Samsung Galaxy серията или поредния флагмански телефон на HTC). Така давайки с малко отгоре се сдобивам с:
- софтуерна поддръжка от 3 до 4 години за телефона;
- международна гаранция на телефона 1г и 2г за БГ;
- стабилна работа на устройството, бързина, липса на лагове и много добър user experience;
- качествени приложения;
- качествена изработка на телефона;
- телефона да ми служи, вместо аз на него (инсталирайки какви ли не tweeks и глупости, с които да си губя времето).
- иновации правени и добавяни с мисълта, че ще са лесни за ползване и ще се ползват достатъчно често, без да бъдат добавяни просто за надскачане на конкуренцията (нека например да ви попитам колко често ползвате NFC в България).
Ползвайки iPhone с друг мак хардуер (в моя случай macbook pro) показва изцяло предимствата на телефона и ако сте го ползвали в комбинация с mac, то ще знаете за какво говоря. А и тогава едва ли ще ви мине да плюете устройството.
С това си мнение малко изкривяваме темата от "новият" айфон 5с в сравнение с андроид, но пък мога и аз да си изкажа мнението, като сме тръгнали така.
Така. Андроида било недоразумение? За това има такъв market share? Справка:
techcrunch. В този ред на мисли, след като е недоразумение, защо пазарния дял на телефони с Windows Phone 8 не е по-висок тогава?
За блокиранията - дори и идея нямам за какво говориш. Повече от 2 години и половина бях с Desire HD, сега съм с Nexus 4. НИТО един от двата телефона не е забивал в ръцете ми, дори когато съм флашвал къстъм ромове с "не до там" добра съвместимост. Лагове е нормално да изпиташ по някой път като купуваш телефон от средно ниво, каквото беше първото Галакси, каквото беше и дезаъра. Проблеми със снимките никога не съм имал, колкото и да съм човъркал - когато ползвах сенс ром се синхронизираха с високо качество от техният Facebook Sense, а в последствие с къстъм ромовете ползвам haxsync и пак нямам проблеми. Дори не знам какви проблеми може да си имал с входящите повиквания. За загубата на звук - явно си имал дефектна бройка, също не съм имал подобен проблем през тези вече 2 години и горница.
app2sd е нормално приложение с което можеш да си местиш приложенията на картата, но не случайно го няма това като стандартна опция. Картата ти е в пъти по-бавна от колкото вградената памет. Очакваш да се позволи това стоково и после Х на брой "човека" да изреват, че програмите им работят бавно? Мисли де. Отделно на това телефоните от висок клас идват с доста повече вградена памет. Моя примерно имаше 1.5 гб
За поддръжката - 2 години, в общи линии толкова е и цикъла на работа на всеки нормален телефон. Като имаш ъпдейти на iOS-а си много доволен предполагам? За това двама от приятелите ми които си купиха iphone 4 по същото време в което аз си взех DHD-то в момента се оплакват, че телефона им е страшно тромав, а дори се наблюдава страшно дразнещ лаг, дори при отваряне на папка с приложения.
Вируси? Какви вируси?!
Ндаааа бе, щото в аппстора нямаш приложения с некачествен дизайн/уи?! Само в андроида има такива ...
))))) Това искрено ме разсмя.
Хайде и аз с тирета:
- Софтуерна поддръжка до 2 години, с цел максималната му експлоатация. Въпреки това всеки е свободен да инсталира къстъм ром, когато пожелае. Поддръжката на моят DHD приключи с гингърбред (2.3.5), но въпреки това до преди 2 седмици ползвах JB 4.3, като бях минал през ICS 4.0.4, JB 4.1.1, JB 4.2.2.
- Международна гаранция има и за HTC, LG, Samsung
- Стабилна работа на устройството, бързина, липса на лагове и много добър user experience - присъства и при мен, като бонуса към user experience-а е, че в течение на времето ползвах 5 различни ланчера и телефона ми винаги изглеждаше различно, когато ми писне старият му облик.
- Качествени приложения
- Качествена изработка на телефона
- Телефона ми служи повече от превъзходно, но си намирам и време да си го човъркам по мой вкус.
- Всеки божи ден, справка снимката, поне тези които си купят NFC тагове
Други предимства:
- Лесна и бърза кустомизация
- Възможност за промяна на уи-то, чрез различни ланчери, икони и прочие
- Възможност за инсталация на къстъм ромове с коренно различен интерфейс и функции - Miui, Chameleon OS и т.н.
- Възможност за фина настройка на кернела - овър/даунклок, овър/даунволтаж
- Набор от стотици приложения, които в доста случаи са платети в аппстора, а в гугъл плей са безплатни но с реклами
- Синхронизация на браузъра ти на компютъра и телефона
- Мулти юзър съпорт - с едно кликване, няма да се притеснявам къде и какво ще види всеки който поиска телефона ми за 2 минути. Да имам два юзера - един за мен и един за приятели, ако им се наложи да ми ползват телефона (С къстъм ром. По-подразбиране функцията е забранена за телефони, защото патента за това се държи от Нокиа. В тъблетите е включено по подразбиране)
- Превъзходен мултитаскинг експириънс, лесна навигация между приложенията с които работиш в момента
- Най-важното - продукт с отворен код! Дори да въведат фингърпринт скенер като при iphone 5s, изобщо няма да се притеснявам за информацията от пръстовия ми отпечатък, защото мнооооого добре ще знаем къде и как и за какво се съхранява.
Толкова от мен. И въпреки всичко като заключение може да добавя - един телефон може да прави проблем при някои, а при друг не. Всичко е до това как се ползва
П.П. Днес дори служител на Германос ме пита за телефон с андроид, защото е разочарован от работата на iOS7 върху неговият iPhone 5
))))))))