Проблема с липсите на кадри в ИТ сферата е същия както и с липсата на кадри например в Туризма или други ниши.
Иначе казано тук дават в пъти по-малко пари отколкото на запад
Само дават списъци, а в специалностите за програмиране по университетите ми слагат химия и физика, разбирам да уча за произвеждане на платки - ок, трябва ми химия и физика, ама за програмиране ... изгарят ти часовете за практика, предава се материала по най-сухия начин и после къде са кадрите ?! Другото, което е, че станеш добър (не от университетите и училищата) искаш да почнеш във фирма и после ти се гаврят със малко пари, а те карат да си пилиш мозъка и очите по цял ден. Говоря от личен опит, знам, че такава е работата нали, но искам да кажа, че .. хем искат кадри, хем не им дават кой знай колко пари и после 'що бягали в чужбина хаха (Лично мнение - не е нужно да се съгласяваш)
Добра инфо графика, ама щеше да е добре да сложат и средната заплата на тези позиции в германия/англия например
Нямало кадри, а безработицата расте ли, расте...
Колега, само да спомена че това на инфорграфиката можеш да го вземеш ако препоръчаш приятел да работи в тази фирма, а съответните заплати са долу в списъка.Добра инфо графика, ама щеше да е добре да сложат и средната заплата на тези позиции в германия/англия например
наистина е много интересна, на коефин го докарвамСтатистиката върху ИТ сектора е доста интересна
http://stackoverflow.com/research/developer-survey-2015
Безработицата пада напоследък.
Първо, тук животът е по-евтин, отколото на Запад. Второ, парите са долу горе еднакви.Проблема с липсите на кадри в ИТ сферата е същия както и с липсата на кадри например в Туризма или други ниши.
Иначе казано тук дават в пъти по-малко пари отколкото на запад