Без пари ставаше, аз така съм почнал, но имах не малко знания, за да ги придобиеш трябва това, което правиш в интернет да ти е интересно и да го правиш не за пари, а защото ти е интересно, да си готов да го правиш не кратко време без да очакваш да върнеш бързо пари от това. Също така ти трябва време, за да го правиш това и пак се връщаме на началната позиция, че ако не ти е интересно, ще имаш много други по-готини неща да правиш и ще се откажеш от това си начинание. Пример с мен, за около 4 години занимание с уеб сайтове преди да направя онлайн магазин, бях изкарал не повече от 500 лева (един продаден сайт тук и разни банери правих), но ми харесваше да правя такива неща, не съм ги правил сайтовете за пари, после вложените усилия ми се отплатиха сами.
Разликата с времето, в което аз започнах и сега е най-вече в конкуренцията и разходите за реклама, сега и двете са по-големи.
Накратко, ако ти е интересно следното:
- как да си направя сам онлайн магазин?
- как да го популяризирам в социалните мрежи без големи разходи за реклама?
- как да го класирам в Google сам на добри позиции по ключови думи?
- как да намеря малко по количество стока, защото нямам пари за големи количества?
- как да избера такава стока, която се продава?
- как да я продам?
Почваш едно по едно, четеш, учиш, прилагаш и действаш. Може да стане, но същевременно в някои ниши имаш конкуренти, които за всяко едно как, от горните си имат отделни отдели към компанията или са възложили съответния процес на отделни агенции, които се занимават само с това...
За всяко едно как, което не можеш да си го направиш сам - просто плащаш да ти го направи друг. Лошото е, че дори при плащането, ако не разбираш много е твърде вероятно само да ти се вземат едни пари, а резултата да не бъде задоволителен.
Лесно ли е? Никак...
Възможно ли е? Да...
П.П. Ако тръгнеш по подобен път, най-ценното, което ще придобиеш не са парите, друго е!