Сега, както обещах, ще дам едно мнение как мина 2рия ден на K2Web. С две думи - много интересно, с повече:
Отидох в 9:30 точно пред Интерперд, като си купих кафе и чаках познати, с които да влезем заедно, а преди това да споделим няколко думи. Докато чаках успях да видя изнасянето на няколко стари монитора пред сградата, но това не е важно, продължавам. Като цяло мина много добре, първата лекция беше силна, както се и предполагаше, като ставаш дума за RP практики в дигиталния свят, водена от Любомир Аламанов и
Бисер Вълов, на който без да искам му се настаних на мястото, за което му се извинявам и тук.
Лекцията беше доста увлекателна и имаше доста интересни видеа в нея. Като цяло оценката ми за нея е отлична. След пауза от 30 мин., в която вече започнаха да се виждат доста познати лица, започна следва, водена от Иво Илиев. Като цяло в нея силно впечатление ми направи силното представяне на Facebook продуктите, които лекторът доста добре се беше постарал да научи и да ни представи. Оценка - отлична. Като се замисля, едвали ще дам по-различна. Към всеки един от тях имаш интересни въпроси, на които те успяха много добре да отговорят, което да говори за разбиране на материята, а не просто наизустяване на самия материал / презентация.
След обедна почивка от 1 час, всички се запътихме към следващата лекция на Явор Колев, която по план трябваше да протече слято с тази на Евгени Йорданов, но не винаги нещата се случват според предвиденото, особено когато имаш величината "време." Трябва да си призная, че лекцията на Явор Колев бе доста добра, нищо, че често се споменаваха за акции, но силно личеше, че той бе много позитивен и добронамерен. Това не го очаквах, наистина. Доста добра, даже и чувството му за хумор бе уникално. Разказа, как някакъв младеж на 14 години му писал на пощата "Ща хакна", което предизвика доста силен смях в залата. Спомена интересни неща, които мисля да споделя с вас. Едно, от които беше, е всяка фирма, която рекламира на 2та големи БГ торента, ще има срещи с него. Не го каза никак заплашително, но реално не намерих много логика, както и да е. Иво Апостолов го секна с въпроса до къде са стигнали с борбата си с тези 2 торента, на което всички знаем отговора. Даде пример в Пиратския залив, като натъкна на това, че такива сайтове се бутат трудно и винаги някой друг заема тяхното място. Друг много добре подготвен участник го попита въпроса, който винаги съм искал да го питам - какво се случва с бъдещето на младежи, които имат явно много добри знания, а реално една глупост може да им затвори вратите към големите IT компании. На този въпрос отговора бе, че реално всеки човек е отговорен за действията си (както и е редно да бъде), като се стремят да няма такива случаи, защото някои от хората, които са били срещу тях, сега реално им помагат за разкриване на дадени случаи.
Последва кратка почивка от 10 мин., за да може Евгени да ни започне с добре подготвената си лекция относно сигурността в социалните мрежи. Беше доста описателна, ясна и добре подготвена. Така както Евгени го прави винаги. Няма какво да кажа - просто презентатор на ниво. След нея си тръгнах, като мислех, че ще видя още познати лица. Като цяло беше много добре направено и имаше един много голям екип, който работеше плътно - от брошурите до осветлението при прожекцията на клипове. Нивото беше високо, бих го сравнил с това на WebIT-а пред няколко седмици.
Еми това е от мен, много кратко интро. Но има и още за какво да се пише. Ако някой иска да пита нещо конкретно, нека си зададе въпросите. Мога да изпиша много, защото останах с положителни впечатления. И както е в мой стил - запознах се с много интересни и приятни хора. Искаше ми се с повече, но всеки има ангажименти, които по една или друга причина трябва да отметне.
Еее, свърши обещаното - да драсна няколко реда.