Пак цяла купчина общи приказки, ама айде ще ти отговоря още един път щото си пич иначе.
Прочетох ти и предния пост, и този, и следващия. "Но не мисля, че ще видя нещо, което толкова да ме грабне." Е как да видиш, ти влизаш предобеден в нещо в такива случаи практически е невъзможно да видиш нещо. Самсунг и на мен не ми допада, поради същата причина която си споменал по-горе, но виж Motorola и HTC са съвсем различна бира.
Наистина не мога да си обясня, защо смяташ, че съм предубеден. Изобщо не съм предубеден, дори в последната седмица разгледах всевъзможни модели и марки телефони, тъй като трябва да купувам нов на жената. Ми гледах, гледах, нищо не видях, което да ме грабне толкова, когато го взема в ръка. На htc не ми допадат нещо цветовете и интерфейса им е малко по-куц от на Самсунга. Наистина, не са направени от кофички за кисело мляко, но все пак са си пластмасови. Колежката има такъв, за 6 месеца е заприличал на гъз. Изобщо не е това, което си купи в началото. А тя е само с едно дете, аз съм с две ..... Моят телефон от друга страна е на година, но ако го изчистя добре с една кърпичка и малко плюнка, спокойно много да твърдя, че съм го купил миналата седмица. Няма никакви следи от употреба. Нито една. А смятай две малки деца, който постоянно се борят за него какво са го правили.
Motorola от край време са си противни телефони. Айде към тях може и да съм малко предубеден. Те не се ли отказаха от тази си дейност наскоро btw? Сигурно е имало защо.
Не знам какво ти се струва и защо ти се струва, но ти първи хвърли обвинения към андроид привържениците, такъв ти беше първия пост на втората страница. И отново ще го кажа, прочетох ти поста.
Съжалявам, че ще трябва да се повторя, но изглежда все още не си чел не само моите постове, но и темата. Или си я чел от втора страница. Всъщност оригиналната тема дори не беше iOs vs Android, но вас все на там си ви влече. Кой знае защо, явно този въпрос ще остане за поколенията. Действително, на втора страница си позволих да изкажа тежката обида, че "на андроид нещо не му е наред", но мисля, че това е доста по меко от "овце", "коне с капаци" и "apple fans can't think out of the box" и т.н. Не че нещо искам да ви критикувам за начина на изказване, не е моя работа това и си е до човек. Всъщност основните ми "обвинения" както им казваш, бяха и са към качеството на изработка и дизайна на останалите телефони. За самия андроид нямам кой знае какво да кажа, освен че и той както и иос си има и предимства и недостатъци.
Не знам как си стигнал пък до мнението, че всичко ми е ясно без да има нужда да чета, но щом си казал - така да е.
Ами просто по мои наблюдения начина ти на изказване е един такъв - менторски
. Като че цялото вселенско знание се е събрало в теб. Въпреки, че напоследък рядко пиша тук (понеже форумът съвсем се разкапа, но това е друга тема), все пак чета често и с голям интерес следя напредъка ти и се радвам за теб.
Преди да си ми се обидил отново, да поясня, че не смятам това за лошо и изобщо не те критикувам.
И съжалявам, че си останал толкова неприятно изненадан, че съм имал досег до айфон. Подарък ми беше - не ми допадна и сестра ми го ползва, а аз от своя страна избрах различна алтернатива, която ми е по-полезна в момента. И да - негативно се изказах тогава, както мога и да го направя в момента, но нямам желание. Не съм тук за да плюя върху айфоните. За мен това са средна класа телефон с качествена обвивка - мога да си кажа мнението, нали?
Моля ти се, престани да ми слагаш думи в устата. Вече няколко пъти го правиш. Не съм останал
неприятно изненадан. Просто се изненадах. Дори в началото през главата ми премина еретичната мисъл, че малко ни послъгваш :shamed:, просто така, за да се получи интересна темата, но много бързо я прогоних (още преди да внесеш яснота по темата ... беше буквално за милисекунда)
.
За мен ще остане загадка, по какъв начин предизвиках у теб усещането, че се опитвам да ти огранича правото да си изказваш мнението ...
Това няма да го коментирам. След като предпочиташ да ти е сложно
И аз няма да коментирам, щом предпочиташ да ти е кофти дисплея
Показва това, че андроид се е разпространил на хиляди телефони в различен ценови диапазон, което пък от своя страна има по-голям фийдбек.
Тъй де, всеки има такъв. Това ако не е масовка?! Тук явно сме на едно мнение.
Що се отнася за стратегията на андроида - можеш напълно спокойно да спреш всякакви връзки с гугъл с 2 докосвания на дисплея. Ако някой го е хванала параноята може изцяло да изтрие Google Play и тогава няма да се налага да ползват каквато и да е било услуга предоставена от гугъл. И не знам къде го гледаш това лого на мизерниците от Г., имал ли си изобщо досег до андроид телефон, освен споменатия по-горе Самсунг, който явно дори не е бил включен? Въпроса е реторичен.
Нищо, аз все пак ще му отговоря. И без това явно си водя монолози. Общо взето всеки такъв телефон има по няколко икони с Г на тях. Някой имат и повече - примерно търсачката се вижда навсякъде. И наистина, има модели, при които дори не е необходимо да е включен телефона - имат си надписи Google на пластмасата.
Към това можем да добавим и браузъра мисля.
Колко човека познаваш, които са махнали тези неща от телефоните си? Аз не познавам нито един. Буквално Г вече е с хората и в тоалетната.
И изобщо средния потребител не стига много по-далеч от смяната на тапета и мелодията на звънене. Потребителите, които биха направили това са пренебрежимо малък процент.
Това в допълнение лишава от смисъл половината от възможностите на Андроид. Просто хората като нас, дето биха ги ползвали са малко. Но света е доста по-голям и не свършва с нас. Представям си я например жена ми, типичен средностатистически потребител на смартфон как по цял ден си играе със суитча на блутута :lol: и се ядосва що не е сложен на по-удобно място.
След горните си необосновани изказвания, не мисля да чета изказванията ти по темата повече
Няма проблем. Ти и без това не ги четеш
. Това не ти прави чест между другото.
П.П. Предполагам си наясно, че 25% от телефона ти е съставен от хардуер произведен от Самсунг?
Да, наясно съм. Точно това най-много ме дразни в тях. По всичко личи, че знаят как се работи качествено, но явно смятат, че потребителите им ще се задоволят и с корпус от кофички за кисело мляко примерно. И явно са прави, като им гледам продажбите. Малко като Боко дето се изцепи на предните избори "И едно магаре да бяхме сложили, щеше да спечели". Та и те така, що да правим нещо качествено, като и това се купува.