NOD32 ми реже сайт..

monefff

Well-Known Member
Здравейте,

ESET NOD32 Antivirus ми реже един сайт, който съм 1000000000000% убеден, че не е вирус..
Някви предложения как да го фиксна?

От: NOD32 ми реже сайт..

Кой е сайта?
Cpalead.com
Следващия оът като те пита, кварай го ръчно или позволи му да го отваря. От настройките. Кажи ми, че си с лецензиран НОД. :)
Не съм с лиценз( с "триал" съм :lol: )
Как да му направя да не ми блоква сайта, че ми трябват тея цпа леад..
имат добри реклами..

free.avg.com

Е, сложи "exception" за този сайт че е безвреден в настройките на нод-а, трябва да се поразровиш как е...
На Аваст за пример си слагам сайт-а в сандбокс-а и не ми го засича като зловреден дори и да има вирус..
Един съвет от мен, човече защо ти е нод? Ползвай аваст, безплатна и достатъчно добра за да се чувстваш сигурен браузвайки, все пак бе най-теглената безплатна антивирусна за 2011 според софтоник...

free.avg.com
AVG-то са кофти, ако ще слагаш нещо, виж AVIRA. За NOD32 - отвори в панела къстъм настройки и прибави сайта. Не си спомням на изус, но се нагласяше от върте, като принавиш сайта. http://www.av-comparatives.org/ Всяка година е или Kaspersky, или Norton или Avira. :)

AVG, Panda, Avast и други не стигат често топ 5 в класациите. Не знам защо, но определено има за какво. И моля, правете разлика между най-теглена и най-добра. :)

Сам се обеди кое ще ти свърши работа, защото реално трайли изтича скоро. А с хакове не се поддържа защите. Научих го по трудния начин. :)

То май проблема не е за неговата машина, а че на другите посетители с NOD32 ще им гърми сайта и ням да ги пуска. Сега и аз пробвах, разчита емотиконите и някои други работи като троянци и не те допуска до сайта.

Здравейте,

ESET NOD32 Antivirus ми реже един сайт, който съм 1000000000000% убеден, че не е вирус..
Някви предложения как да го фиксна?

Setup >> enter entire advanced setup tree >> HTTP, HTTPS >> Address management >> Add и пишеш *cpalead.com* и си готов.

И моля, правете разлика между най-теглена и най-добра. :)
Абсолютно вярно!
Но стадния инстинкт се проявява с пълна пара и в Мрежата: След като другите така, и аз така. Това е и от липса на знания. И от мързел да се разрови и опита.
Не разбирам от антивирусни, макар да съм опитвал доста. На времето заради нортъна ми се наложи да правя преинсталация. Такава боза стана.
С авг фрий съм от доста години. Практически проблеми не съм имал. Мой приятел от 8-9 год е с авг фрий и още не е правил преинсталация на уинда. Почти нонстоп е в Мрежата. 4 години интернет кафе с 5 машини работеше с авг фрий. Там имаше проблеми от време на време - като нарочат някоя от машините и само преинсталация решаваше нещата. Но те бяха с ХР хоум едишън.
От траял съм патил. Нямах предвид това.
Затова написах фрии.авг.ком - това не е траял, а чисто фрий. Ако влезеш на авг.ком много трудно ще намериш фрии-то. Крият го яко, за да си продават хората платената. Нормално е. Но винаги са имали фрии! Само трябва да знаеш как да го намериш.
Бих се радвал на подробности защо е кофти. Да си имам едно наум, например.

То май проблема не е за неговата машина, а че на другите посетители с NOD32 ще им гърми сайта и ням да ги пуска. Сега и аз пробвах, разчита емотиконите и някои други работи като троянци и не те допуска до сайта.
Да.. верно дееба мамка му дееба..
Няква алтернатива на CPALead..
Как може тея нодове да баннат тоя сайт бе?
Тея нормални ли са ?

Хваща някои от сайтовете като спам или заплаха. Виж ако си махнеш локера няма да има проблеми най-вероятно. Някъде имаше точно тема с ЦПА програми

Re: От: NOD32 ми реже сайт..

Няква алтернатива на CPALead..
Правилният въпрос е - някаква алтернатива на мизерния бъгав триал NOD32, който не върши никаква работа?
Възможен отговор - MS Security Essentials. Изисквания - бозата да минава genuine проверка.

Колкото до това дали други потребители, ползващи бъгав НОД ще ги спира - съдба бате...

Всеки антивирус се характеризира с нещо. Както колите, за Касперски, че е тежък, за Панда, че е тежка и се кара с много други софтуери, за Авира, че е новата звезда на пазара (макар, че не е много тази германка), за НОД, че е проактивен. И т.н.

Аз имам опит, тъй като успях да искарам някак 2 години във фирма, занимаваща се с IT Security и ми помогна по-добре да си правя преценката, но ми остави и навика да следя и този пазар. :)

Нортън преди 3-4 години сдухаха сървърите на МВР, но не знам в кой беше вината в админа или в програма и самите машини, но беше факт, че се подвизаваха с нортън. Още си ги ползват от Yahoo. Може да е и от програмата, защото HP ги смени с McAfee, които много дръпнаха последно време. И тук не споменавам факта, че обхвахана целия пазар за секюрване на сайтове, включително и нашия Facebook. :)

4 години интернет кафе. Голям късметлия е, че не са го зачекнали на тази тема проверяващите. Фри версиите не могат да се използват за комерсиална цел, по правилата на програмите и това реално се води за глоба. Но за една машина не знам дали ще му правят проблем, но ако решат, ще са е правото си. Само да спомена. Така ги гонеше и бившия шеф малките фирми, които се изтерикатяват да си купят Windows, MS Office и не знам си какви други програми, а security software-a им фри или нелецензиран (кракнат).

Трайловете са хубави, но реално са: до месец - за ESET NOD32 Antivirus; до 3 месеца за McAfee и др. Но след това си иска да си цакаш. Като всеки софтуер.

И Avira си го е скрила добре free верцията, но реално да ви кажа честно - пари се правят като се продават на бизнес, за потребителите е умряла работа. Има хляб, но реално всеки гони корпоративни клиенти.

AVG е кофти предимно за това, че не издържа тестовете на www.av-comparatives.org. Не са и лоши показателите, но в сравнение с другите е леко назад. От тази гледна точка. Всичко друго си е ОК. Проактивна е, ъпдейтва се при налични ъпдейти, лесна е за навигиране, лека е и има мултитаскинг, който не товари останалите софтуери, работещи в реално време. Хубава е, спор няма, но не е издрапвала в топ 5 скоро време.

Ако ще ползвате NOD32, препоръчвам направо едно Smart Security да плеснете, по-скъпо е с около 40%, но е с 2 допълнителни модула.

Горе