Re: От: Nokia - ще я бъде ли тази компания наоколо след година - две ...?
Споко сега са в партньорство с Уиндоус, тука така няма фалират
, половин свят имат Нокии все пак
Половин свят имаха Нокии преди 2 години, сега само за последното полугодие са продадени над 280 милиона телефона носещи каква ли не марка, но не и Нокиа.
Що се отнася до партньорството им с Майкрософт - Симбиан за лоуър енд телефони, уиндоус мобайл 7 за "висшата лига", партньорство ли се нарича?
against, по-горе го каза - андроид мачка наред. Нокиа бяха нещо преди 3-4 години, след iphone 2, се появиха първите стабилни 1.6 андроид телефони. Е сами може да сметнете каква метаморфоза се получава от 1.6 до 2.3.4, а Симбиан колко пача имаха през това време?
Едит: Като сме по тази тема - имах нещастието да се опитам да боравя с така нашумялата (рекламираната) Нокиа Е7, е няма такъв боклук! Първо, че с тази резолюция (подхождаща на 2.3 инчов LG среден клас дисплей) се виждат квадратчета. Второ, че така прословутия Symbian 3.0 е такова дърво, че по-добре да му сложат MS-Dos 5.0 за ОС, със сигурност ще върши по-добра работа. Процесора също издъхва и още и още.
Като заключение - най-скъпият им бизнес телефон в момента издъхва, а под издъхва да се чете - дави се в океана, на фона на конкурентите му.
За 20те минути в които това парче пластмаса беше в ръцете ми, имах чувството, че се върнах поне 2 години назад. Вярно, добре са докарали интерфейса, но е тромав и то адски много. Като човек ползвал доста телефони, а от известно време смених и два базирани на андроид, смея да твърдя, че това е най-голямата издънка пускана на пазара. Ще се опитам да изброя плюсовете и минусите:
+ Добра камера, определено са наблегнали на качеството
+ Добър интерфейс (чети по-долу)
------------------
- Тромав телефон. На моменти имах чувството, че забива при опит да стартирам приложение.
- Доста тежък, предвид факта, че пластмасата съчетана с метал ти докарва усещането, че е хАмериканско произведение, тип - абе да си имам телефон.
- Ниската резолюция на дисплея, определено се забелязва, още повече ако правиш промяна от телефон с 480х800
- Бутоните, определено трябваше да бъдат малко по-изпъкнали и корави. Опитах се да напиша съобщение - е изморих се да натискам. (Може би е така наречения "пласебо" ефект)
Като цяло, единственото хубаво нещо в този телефон е HDMI изхода и камерата. Е ако някой ми каже, че това си заслужава хилядата лева, то Нокиа определено ще имат бъдеще, само че аз не го виждам, поне в мобилните телефони.