От: Offline vs online effort
Аз ако някой се пробва при мен, а преди това е имал частен бизнес, ще си направя изводите, че ще знае много и ще имам едно на ум за него, както и е много вероятно тукашния шит да го е изхвърлил от бизнеса. Като цяло това е положеното. Но ако е имал бизнес означава, че има какво да научите един от друг, което реално може да изначва да инвестираш в това, което знае. Еми ако имаш фирма за тапети и искаш да минеш и онлайн, а той е имал фирма за итнернет маркетинг, няма ли да е добре? Даже си мисля, че реално тлй не е заплаха, защото може да си оглавява този отдел сам. Даже да стане нещо, като афилиейт. Каквото докара от интернет, преговаряте бюджети и комисиони. Естествено - ти си шефа пак. Или за теб или с теб, важното е да има бизнес и за двамата. Много по-лесно е да се прави бизнес с образовани, разбрани и кадърни хора. С другите ще: той ме лъже, че ми плаюа, аз го лъжа, че работя. То за това са на това дередже всички БГ фирми. Просто кръга е затворен.
Мен едно време не искаха да ме вземат, преди време говорех, защото си имах нещо частно и не искаха да си върша личната раб. от раб. място. За което съм съгласен, но не беше професионално да предполагаш нещо. Предполагат само врачките и гледачките. Един истински бизнесмен трябва да има нюх, който да е базиран на факти и интуиция, другото е просто субективно мнение. Казах им, че нямам право и винаги може да ме санкционират при проява на такова нещо и ще е заслужени, както им обесних, че друг ще го прави не за да си развива бизнес или нещо такова (саморазвива), а за да си види дали е сладура на деня и да зариби някоя друга бройка в гепиме. Казах, че избора му изцяло негов и си пожелахме приятен ден. Наивници са всички, докато не се сблъскат с реалността. Реално ако му плащаш 600 кинта и той няма други доходи, пича ще иска да драпа на някъде. А ако са му ОК, обикновенно това е причина №1 за да си прекараш раб. и свободното време в глупости.
Няма да ти мъти бизнеса, просто ще попива и ще се учи. Като сметне, че е научил достатъчно ще ти направи конкуренция, като използва знанията и контактите, които е създал при теб.
Тук има клаузи в договора, които се подписват. А и ти за този период от време ще го разбреш дали е способен на такова нещо. Да работи в тази сфера - съм за, но да ти подлива вода, при положение, че ти си бил ресурса за всичко е друго. Там се гледа малко по-строго на това. Не е така лесно.
П.С. На мнение съм, че е хубаво да има и доход от работа, но като гледам обстановката около мен... хората на заплати не са цъфнали във финансово отношение, а от доста време кретат на определен бюджет, а цените се вдигат ли вдигат...
Никой не е цъфнал. Аз за това тук нон стоп го набивам това. Сега даже не само е зле, но и имат и причина да се бъзикат с теб. Голямата криза, която клати бизнеса. А представете си какво прави с тези тук, дето са уж големите бизнесмени. Всеки си е накупил по един Кайен, води курволяка насам натам, а персонала му с по 600-700 лева заплати. За никакво кариерно израстване не може да се говори в таква фирма, освен ако не ни бива духацио и фелацио. Ама май за мъже не става това.
Преди няколко години бях на интервю. Оня дедо - плейбой-уона-би ми слезе от някакъв скъп джим, за да ми обясни, рабораш ли на прсотосмъртните тук долу, че не можел да даде повече от 600 лева, а в изпитаелния срок не повече от 400 лева. Демек, пари има ама не е и за вас. За това като видя тема за работа в сайт за правене на пари от дома ми става как да кажа, все едно да видя Лили Иванова в плейбой. И го видях и не бях така възбуден. Аз на този брой му викам "смалителя".
Лошото е, че започнаха много усилено да проверяват кой наемат, да искат препоръки и подобни. Всичко, което се види съмнително се проверява и се дълбае в пропуските на кандидата. Защото да си го говорим в прав текст - перфектно изглеждащ кандидат си плаче за проверка.