Не прочетох съвсем цялата тема, но PayPal режат не само при теглене, ами и при пращане на пари към акаунт в различна валута.
На мен ми пратиха една сума /предполагам като на приятел са я обявили/, и тъй като акаунта на изпращача е настроен да е в долари, а моя в евро като основна валута, още в момента на изпращането му взима на него 3% /от сумата която изпраща/, за да обърне парите в моята валута.
На $1000 взима веднага около $30 само за обръщането, после изпращането е безплатно доколкото виждам.
Парите пристигат при мен в евро, но както пише в темата, ако картата ми или банковата ми сметка са в левове и искам да си изтегля тази сума, пак ще ми ги обърне и втори път ще ми вземе едни около 3%... и пак губя едни около 30$...
Затова много трябва да се внимава от кой какво ще получавате и после накъде ще ги пращате... Ако сте продали дадена стока, и някой ви прати пари, си праща точната валута и не конвертира и си взима друга такса... която пак не е малка. Но ако само пари ви пращат без да сте продали нищо, обръща парите във вашата валута още с изпращането към вас, ако акаунтите на изпращача и получателя не са в еднаква валута настроени и взима въпросната такса/.