Има малко развитие по нашия случай с измамата и "unauthorized payment".
Преди 2 дена, видяхме в страницата на чуждестранния сайт, предлагащ работа за детегледачки, че в раздел новини за сайта, са писали за измамницата която ни измами.
Някаква се била оплакала на сайта, че била измамена от същата измамничката регистрирана в сайта и предлагаща работа за детегледачки. Решихме и ние да им пишем, та поне да предупредим за да се предпазят и други хора.
Писахме каква е нашата случка, като след няколко часа, един от съпорта ни върна отговор обяснявайки, че момичето което ни прати пари по пейпал, за да може сестра ми да ги даде за квартира за себе си, всъшност не е партньор на измамничката, а друго момиче, излъгано по същата обява за работа.
Измамничката казала на това момиче, че пейпал акаунта на сестра ми, е пейпал адреса на наемодателя в англия, и че трябва да изпрати парите на нашия пейпал адрес, за да запази и наеме момичето квартира за себе си.
Пък на сестра ми, измамничката казала, че нейния партньор (на измамничката), ще изпрати пари на сестра ми за наем на квартира, понеже тя нямала и после да ги прати на некакъв пейпал адрес на наемодател и така сестра ми да си запазила квартира.
Сестра ми каза за това , че решила да ходи по чужбина без добър английски и аз и казах веднага да връща парите. После ви обясних, че поради нашето невежество, се подведохме да върнем парите на измамничката по мъниграм на един нейн клиент.
След като ни отговориха от сайта, 1 ден след това, с нас се свърза момичето което пратило парите по пейпал на сестра ми преди 40 дена.
Тя обясни в две изречения на не много добър английски ,как измамничката и казала че пейпал адреса на сестра ми е адреса на наемодателя и изпратила парите мислейки че наема квартира така. Дори каза, че имала някаква информация за човека на измамничката, на който пратихме парите по мъниграм че било някакво използвано момиче и полицията имала случай.
Та след като тя си призна че била измамена и доброволно пратила пари по пейпал на сестра ми, а пък в диспута в пейпал е посочила причина за връщане unauthorized payment chargeback, което пък значи, че някой друг е направил плащането от нейния акаунт без тя да знае, има ли шанс да спечелим диспута след като е излъгала тия от Paypal?
Изчетох цялата User agreement полица за seller и buyer protection и там пишеше че пейпал не покриват Personal payments в случая каквото излиза че е било.
:You may not file a dispute for a Personal Payment
:goods and services purchased using Zong, Website Payments Pro, Virtual Terminal or Personal
Transaction payments
Това бяха част от нещата които пише че не се покриват от buyer protection.
Направих pdf документ със скрийншоти от email кореспонденцията с момичето което си призна какво е станало, както и скрийншоти от email кореспонденцията с съпорта на сайта които потвърждават казаното от момичето и ги пратих на пейпал прикачени в диспута при другите pdf документи с скрийншоти от email коредпонденцията с измамничката които изпратих 3 дена по рано.
Как мислите, сега с тези доказателства, дали имаме някакъв шанс и евентуално ако пейпал вземат да търсят копия от лични карти или адреси какво да правим,аз мисля да не им даваме такива ако потърсят?